Vegán barát bioboltok Budapesten és egészségbolt webshop, Növényi és vegán alapanyagokat kínál széles választékban az egészséges életmód kedvelőinek. Magok -aszalványok és vitaminok -táplálékkiegészítők kihagyhatatlan beszerzőhelye.
Fekete nadálytő krém - vegán natúrkozmetikum A fekete nadálytő krém ajánlott zárt sérülések, esések során szerzett véraláfutások felszívódásának elősegítésére, illetve ínhüvelygyulladás esetére, bőrápolási céllal. Hozzáadott árnika, körömvirág, zsálya és rozmaring kivonatokkal, valamint E-vitaminnal. Speciális összetevői révén hatékony lehet a problémás bőrterület nyugtatására. Lazító, pihentető érzetet kelt. Vegán, állati eredetű anyagot nem tartalmaz. Minősített natúrkozmetikum. Egyedi bázisú al
Udon tészta Az udon búzalisztből készült vastag tészta, a japán konyha egyik alapköve. Ez a fajta tészta vastagabb az ugyancsak japán soba tésztánál, fehér, és rágós. Az udont leggyakrabban tésztalevesekben használják. Az Udon tészta összetevői: búzaliszt 82,9%, víz, só, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonát, burgonyakeményítő. Elkészítése: helyezzük a tésztát forrásban lévő vízbe, főzzük 5-7 percig. 100g Udon tészta tápértéke: Energia: 1393 kJ/333 kcal Zsír: 1,4g -amelyből telített zsírsav
Nandita Mantra Meditation füstölő - 15 g Made in India Cikkszám: 17405
A kendermagról bővebben A kendermag ideális arányban tartalmazza a szervezet számára fontos fehérjéket, rostokat, segíti az emésztőrendszer működését, segíti az ideális testsúly beállítását és egyúttal kiváló Omega-3, Omega-6 zsírsav forrás. Késleltetheti szervezetünk öregedését, hatásos lehet savtúltengés ellen, érfal erősítő, kedvezően hat a vércukorszintre, erősítheti látásunkat. GLA-tartalma segíthet a gyulladásos folyamatok csökkentésében. Mivel tartalmazza valamennyi esszenciális aminosavat
Vadcseresznye ízű gyümölcstea Összetevői: mazsola, hibiszkuszvirág, bodzabogyó, rózsaszirom, természetazonos aroma. Cikkszám: 20048
A xilit előnyös tulajdonságai A xilit egy természetes édesítőszer, édes kristályos szénhidrát. A természetben szinte minden zöldségben és gyümölcsben előfordul. Átlagosan egy felnőtt napi néhány száz milligramm zöldségből és gyümölcsből származó xilitet fogyaszt. Szervezetünk ezenkívül napi 5-10 gramm xilitet termel. A xilit (más néven nyírfacukor vagy xylitol) utóízmentes, hűs, édes ízű. A cukorhoz képest csökkentett energiatartalommal bír, 40%-kal kevesebb energiát tartalmaz (2,4 kcal/g).
A majoránna a magyar konyha legrégibb fűszere. A növény szárított, morzsolt levele és virágzata a fűszer. A jól kezelt majoránna szürkészöld, egyenletesen morzsolt, erősen aromás, kellemes illatú, kissé hűtő, kesernyés ízű. Felhasználható levesek (pl. krumpli- és gomba-), főzelékek (pl. krumpli-, bab-), mártások, húsételek, húskészítmények, valamint borok ízesítésére. Kellemes illata és íze miatt az élelmiszeriparban és az illatszeriparban is széles körben alkalmazzák. A majoránna étvágygerje
Sárgabarack ízű gyümölcstea. Összetevői: mazsola, hibiszkuszvirág, aszalt sárgabarack, szamócalevél, szederlevél, almakocka, narancshéj, csipkebogyó, körömvirág szirom. Cikkszám: 20047
Az agaragar jellemzői Az agaragar maláj eredetű szó, jelentése kocsonya. Az agaragar port tengeri vörösmoszatokból nyerik, ételek sűrítésére és zselésítésére használják. Semleges ízű színtelen zselésítő, és ugyanúgy zselésít, mint a zselatin, de növényi eredetű. Készíthetünk vele lekvárokat, zseléket, krémeket, tortát, kocsonyát, ízesített aszpikot. 80% rosttartalommal rendelkezik, így táplálék-kiegészítőként emésztési rendellenességek ellen is alkalmazzák. Emésztést követően vizet szív magába, ettől
A spenót, másik nevén paraj értékes zöldségnövényünk, gátolja a szervezet savasodását, lúgosít. Korábban a népi gyógyászatban is alkalmazták, jótékony hatása miatt már évszázadokkal ezelőtt az egyik legértékesebb zöldségfélének tartották. Magnéziumtartalma révén idegnyugtató és vérnyomásszabályzó hatása is van. Magas az A, B és C-vitamin és vastartalma, erősíti az immunrendszert, antioxidáns hatású. A spenót sok luteint és természetes karotint tartalmaz. A spenótporból kiváló ételeket és italokat készít
A kardamom előnyös tulajdonságai A kardamom serkentheti a szívizmok működését, javítja az emésztést (gyomorerősítő, szélhajtó). Köhögéscsillapító és tonizáló szer. Felfúvódás, rossz emésztés, fejfájás ellen is jó. Magas illóolajtartama van, kiváló antioxidáns, vasat, mangánt, káliumot, kálciumot és magnéziumot valamint C-vitamint, B2 (riboflavin) és B3 (niacin) vitamint is tartalmaz. A kardamom fokozza a vizeletkiválasztást, csökkenti a vérnyomást, és a benne található vegyületek a vesébe
A citromfű finom, citromra emlékeztető illatú, évelő növény. Népies neve: orvosi citromfű, citromszagú melissza, méhfű, mézfű, stb. Főként idegerősítő és nyugtató hatása ismert. Alvási zavarokra, enyhe depresszióra, is használják. Serkenti a máj működését, emésztésjavító, puffadásgátló. Izzasztó hatása is van. Szabályozza a pajzsmirigy működését is. Az ajakherpesz gyógyulását is segíti, csökkenti a vérnyomást és a fejfájást valamint általános görcsoldó szer. Drogként hajtásait és levelét szedik, július-
Füstölt, őrölt fűszerpaprika (magyar) A magyar gasztronómia jellegzetes fűszere. Közönséges paprikából készült finomra őrölt por, melyet bükkfával füstölnek. Ez a fajta magyar alapanyagból készült, hagyományos malomköves őröléssel előállított, Csemege I. osztályú fűszerpaprika őrlemény, mely magas festékanyag-tartalommal (120 ASTA) és kellemes füstös ízzel rendelkezik, hozzáadott aromát nem tartalmaz. A fűszerpaprikát szárított állapotában bükkfán füstöljük, majd ezt követően őröljük le. A bükkfa
Pizza fűszerkeverék Összetevők: oregáno, bazsalikom, feketebors, vöröshagyma, fokhagyma Zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült. Receptek pizza fűszerkeverékkel Feketebab-gombócok Cikkszám: 20390
A curry jellemzői A nálunk erős, jellegzetes fűszerkeverékként ismert curry Indiában valójában nem létezik. Ma már a curry szó legtöbb esetben bizonyos őrölt fűszerek keverékét jelöli. Ezt a keveréket a gyarmatokról hazatelepülő angolok fejlesztették ki, hogy egyfajta tipikus indiai ízt utánozhassanak szárított fűszerek segítségével. A fűszerkeverék összetétele erősen változó lehet; karilevelet nagyon ritkán tartalmaz. Legfőbb alkotóelemei: római kömény, kurkuma, lepkeszegmag, chilipaprika. Felhasználj