Vegán barát bioboltok Budapesten és egészségbolt webshop, Növényi és vegán alapanyagokat kínál széles választékban az egészséges életmód kedvelőinek. Magok -aszalványok és vitaminok -táplálékkiegészítők kihagyhatatlan beszerzőhelye.
A cikória kávé jellemzői A cikória kávé őrölt és pörkölt cikóriaaszalványból készül. A cikória fontos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz A cikória jótékony hatását már igen régen felismerték. - Gazdag magnéziumban, A-vitaminban, folsavban és ballasztanyagokban. - Ezen kívül még tartalmaz szénhidrátot, zsírt és fehérjét, - Továbbá kalciumot, káliumot, foszfort, vasat, B1-, B2- és C-vitamint, niacint. - Helye van az egészséges táplálkozásban, mivel inulin tartalmú, ezáltal emésztést ser
A zöld tea puskapor jellemzői A zöld tea puskapor neve onnan ered, hogy a szürkés-zöld színű leveleket szorosan golyókká sodorják össze, amelyek azonban forró víz hatására "szétdurrannak" és a levelek eredeti hosszú, lapos formájukat felvéve szétterülnek. Legfőbb erénye abból származik, hogy levelek gőzölésével megakadályozzák az erjedési folyamat megindulását. Az erjedés kiiktatása azért rendkívül fontos, mert ennek köszönheti a tea jellegzetes ízét, és ami még lényegesebb, hogy így maradhatnak
A kukoricapehely jellemzői Hogyan készül A kukoricapehely édeskukoricából készül. A szemeket durvára őrlik, magas nyomáson gőzölik, majd szárítják, hogy minden nedvesség eltávozzon belőle. Ezt követően hengerekkel pelyhekké lapítják és rövid ideig 600 fokon sütik. Ez a kukoricapehely, amit aztán a gyártó tetszés szerint ízesíthet. Összetétele Kukoricadara 92%, cukor, árpamaláta kivonat, savasságot szabályozó anyag: nátrium foszfát. Ásványi anyag és vitaminforrás Kalcium, vas, kálium, foszfor,
Mi az eritritol? Az eritrit a cukoralkoholok osztályába tartozó vegyület. Glukóz erjesztésével állítják elő egy speciális élesztőgomba segítségével. A cukor egy egészségesebb változata, annak mellékhatásai nélkül. Milyen az íze? Hűs és édes, valamint nincs semmilyen kellemetlen utóíze. Fogyókúrázók és diétázók egyik kedvence cukor helyett Kevesebb kalória - mitől más édesítő? Sokféle cukoralkohol létezik. A legismertebb cukoralkoholok közé tartozik például a xilitol, a szorbitol
A tönkölybúzaliszt sok jó tulajdonsággal bír A tönkölybúzaliszt fehérjetartalma és aminosav tartalma felülmúlja más búzafajtákét. Vitamin- és ásványi-anyag-tartalmára jellemző, hogy a B12 kivételével megtalálható benne szinte a teljes B-vitamin-csoport, valamint niacin- és E-vitamin tartalma is magas. Réz-,vas-, mangán- és cinktartalma is meghaladja a búzáét. Kalcium-, magnézium-, foszfor- és szeléntartalma szintén számottevő. Esszenciális zsírtartalma kedvezően hat az idegrendszerre. A t
A chia mag az igazi superfood A chia mag rostok, fehérjék és Omega-3 és Omega-6 zsírsavak, vitaminok és ásványi anyagok olyan kombinációját tartalmazza, amelyek támogatják az immunrendszert, az idegrendszert, a szívet és az egészséges anyagcserét. Vitamin és ásványi anyag bomba Vitaminok között kiemelkedik B1 és B3 vitamin tartalma, emellett megtalálható benne a B2, B9, az A és E vitamin is. Ásványi anyagok gazdag forrása: vasat, mangánt, cinket, foszfort, rezet, kalciumot, magnéziumot, kálium
Tökmagliszt A héjától megtisztított tökmagból hidegsajtolással kipréselik az olajat. A visszamaradó magot finomra őrlik, ez a tökmagliszt. Jellegzetes illata és íze számos étellel harmonizál, sok ételhez felhasználható. Magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánusoknak és a vegánoknak is kitűnő fehérjeforrás. Régebben a tököt gyógyító növényként tartották számon, mert E- és C-vitamin forrás, rengeteg benne a magnézium és a kálium, ugyanakkor antioxidánsokban is bővelkedik. Kicsi a zsírtartalma, és
A vörös szőlőmagolaj érett szőlőszemek magvából készül. A szárított magokat összezúzzák, és magasnyomású préssel kisajtolják belőle az olajat. A szőlőmagnak igen alacsony az olajtartalma, emiatt igen drága. Az E-vitaminban különösen gazdag olajok közé tartozik. A szőlőmagvak gazdagok antioxidánsokban, C- és B-vitaminban, valamint béta-karotin tartalma is jelentős. Dr.Oláh Andor természetgyógyászt idézve: „ A szőlőt elsősorban a magja miatt kellene termeszteni” A szőlőmagolajat igen sokoldalúan, külső
A barna rizs lényegében egy feldolgozási, finomítási folyamat során keletkezik. A rizsszemnek csak a legkülső héját távolítják el, így az értékes tápanyagok a rizsszemben maradnak. A rizs szénhidráttartalma a legmagasabb a gabonafélék között, 100 grammban átlagosan 75-80 gramm szénhidrát található. A barna rizs rosttartalma tisztítja az emésztőrendszert, szelénium tartalma jó hatással van a szívműködésre. Egyenletes szinten tartja a vércukorszintet, így cukorbetegek számára a barnarizs előnyösebb
Mákolaj, hidegen sajtoltA mákolaj 100% mákból hideg sajtolásos eljárással készül. A mákolaj fogyasztása számos előnnyel bír. Telítetlen zsírsav tartalma által csökkenti a rossz és növeli a jó koleszterinszintet. Stresszcsökkentő hatást tulajdonítanak neki: fokozhatja az agy teljesítőképességét, erősítheti az idegeket és nyugtató hatással rendelkezik. Támogatja az immunrendszer működését, ezáltal segít a szervezet ellenállóképességének növelésében. Antioxidáns hatású, segíti a szervezetet a szabadgyökök el
Lenmagolaj, hidegen sajtoltA lenmagot találóan nevezik a magok királynőjének, mivel ez a mag tartalmazza a legtisztább és legtöbb esszenciális olajat. A jó minőségű lenmagolajat hidegen sajtolják, fénymentes és oxigénmentes körülmények között. A lenmagolaj kedvező hatás / Vitamin és ásványianyag tartalma Béta-karotinban, E-vitaminban nagyon gazdag. A lenmag olajtartalmának a fele omega-3 zsírsav. Mivel ezt az esszenciális zsírsavat a szervezet önmaga nem állítja elő, mindenképpen a táplálék útján
Mindent a lenmagról A lenmag rendkívül sokrétű összetevőinek köszönhetően nélkülözhetetlen táplálék. Káliumban, magnéziumban, foszforban, kalciumban, nyomelemekben, élelmi rostokban gazdag és értékes fehérjéket, B-, A- és E-vitaminokat tartalmaz. Vasat, ként, cinket is találunk benne. A lenmag tartalmazza a legtisztább és legtöbb esszenciális olajat Az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak legjobb növényi forrása Gátolja a káros zsírok lerakódását az erek falán Védi a kapillárisok
A nádcukor jellemzői A nádcukor íze igencsak eltér a fehér cukor ízétől, kellemesen karamellás és a hagyományos kristálycukor helyettesítésre is használható. Felhasználhatjuk süteményekhez, teákhoz, befőzéshez és olyan ételekhez, amelyek eredetileg fehér cukorral is készíthetők. A cukornádat már az ókorban is termesztették és az óta is sok trópusi országban termesztik ma is. Maga a növény egy nádféle, magassága elérheti a 2-4 métert is. Vadon ma már nem található meg, de nagyüzembe
A kesudió jellemzői A kesudió sok B2-, B3-, B6- és E-vitamint tartalmaz. A kesudió hozzájárulhat az érrendszer karbantartásához, a koleszterinszintre kedvező hatással lehet. Magas magnézium-tartalmának köszönhetően védhet a magas vérnyomástól, az izomgörcsöktől, hozzájárulhat a migrén és a fejfájás távoltartásához. Kalcium-tartalma erősíti a csontokat és az izmokat. A kesudió fogyasztása csökkentheti az epekő kialakulásának kockázatát. Mindezeken felül jódot, cinket, rezet és vasat
A kesudió jellemzői A kesudió sok B2-, B3-, B6- és E-vitamint tartalmaz. A kesudió hozzájárulhat az érrendszer karbantartásához, a koleszterinszintre kedvező hatással lehet. Magas magnézium-tartalmának köszönhetően védhet a magas vérnyomástól, az izomgörcsöktől, hozzájárulhat a migrén és a fejfájás távoltartásához. Kalcium-tartalma erősíti a csontokat és az izmokat. A kesudió fogyasztása csökkentheti az epekő kialakulásának kockázatát. Mindezeken felül jódot, cinket, rezet és vas