Vásároljon fűszereket, fűszerkeverékeket, ázsiai szószokat, rizst, különleges hozzávalókat nálunk. Nem tudja mit főzzön, itt recepteket is talál - 0
Vietn mi leveskocka, főleg sert sh sleves r kkal elk sz t s re, de term szetesen m s h slevesek zes t s re is kiv l . Az eredeti "Hu Tieu Nam Vang" leves fantasztikusan finom, főleg Vietn m d li tartom nyaiban szok s elk sz teni. A garn la helyettes thető garn la paszt val is (l sd: R kpaszta, ndon z garn lapaszta a term kek k z tt). Súly:14 gramm,
Az okra vezredek ta termesztett z lds g, az ősi egyiptomiak gyakran fogyasztott, eg szs ges z lds ge. Amerik ban delik tesznek, olajban s tve fogyasztj k. Az eg sz arab vil gban, a Balk n f lszigeten, Mediterr n vid keken, Indi ban, Pakiszt nban, szinte mindenhol mindennapi z lds gnek sz m t. Magyarorsz gon most kezd ismertt v lni, nem ok n lk l, hiszen zletes z lds gről van sz . Felhaszn l si javaslat: a lecs hoz hasonl an, egyt l telk nt, telsűr tő hat sa van. S tve, vagy sal tak nt, a t bbi z lds
Olaszorsz g naps t tte t jain rlelt apr kokt lparadicsom ze sszehasonliacute;thatatlan egy vegh zban hajtatott paradicsom val. Az olaszoknak a paradicsom szent, az lelet nem tudj k elk pzelni egy finom paradicsomos sz sz n lk l. K nosan gyelnek a paradicsom z re, csak a legfinomabb elfogadhat . R ma fajt b l, melynek t m rebb a h sa, gy kiv l an alkalmas az olasz konyha remekeihez. Felhaszn l si javaslat: t szta telekhez, sal t khoz, t lt tt paprik hoz, p rk lth z, mindenhez, ahol paradicsomot
A sz r tott paradicsom a ny r koncentr lt ze. Olaszorsz gb l, N poly k rny k ről sz rmaz , napon sz r tott paradicsom. Felbont s ut n hűtőben tartand , s 15 napon bel l fogyasztand . Felhaszn l si javaslat: apr tva igazi nyenc csemege az olasz telek, kenyerek, sal t k kiv l hozz val ja. Fűszerk nt, kelt t szt kba, pizz kra, t szta telekben, piros pesto-ba, snack-nek, szendvicseken, vend gv r falatk knak fenomen lis. J tudni: A nyers paradicsom j t kony sszetevőit 10-szer nagyobb d zisban tar
1000 f le dess g finom alapanyaga. K sz lt a legjobb minős gű, eur pai, teljes rt kű tejből. 12 h naposn l fiatalabb gyermeknek nem aj nlott adni. Felhaszn l si javaslat: dess gek, fagylaltok, kr mes sz szok, sajtos fő telekhez, desszertekhez, s ne feledj k a k v hoz mennyei. Súly:14 gramm,
Rizsszalm s, (t nyleg rizs szalm n termesztik), Szalmagomba, K nai gomba vagy cs kos Bocskoros Gomba, D lkelet zsi ban nagy mennyis gben termesztett, zletes, gyakran haszn lt gomba. ze nagyon kedvelt, jellegzetes, l d s, puha h s , j llag . K n ban dr ga csemeg nek sz m t, sokf le telt k sz tenek belőle. s hogy ne legyen meglepet s a felbont s ut n, lef nyk pezt k a doboz tartalm t is. Felhaszn l si javaslat: a t vol-keleti telekbe haszn ljuk, legt bbsz r m s hozz val kkal, h sokkal, z lds gekkel
Főtt V r s Vesebab a TRS gy rt t l, azonnali felhaszn l sra. Nem kell bajl dni az ztat ssal, főz ssel, aminek legal bb 30 perc az ideje, s m g a főzőlevet is ki kell nteni. Felhaszn l si javaslat: Mexik i, Tex-Mex s Cajun telekhez, a Chili con Carne fog shoz, sal t khoz kiv l babfajta. Gyors elk sz t sű bableveshez kiv l , de ekkor csak a főz s legv g n tegy k a levesbe, nehogy sz tfőjj n. Elk sz t se: szűrj k le, mossuk j l t s k sz a fogyaszt sra. Súly:14 gramm, Csomagolás súlya:18 gramm,
T lgyfahord ban rlelt Modenai Balzsamecet, melynek savass ga csup n 6%. Hat rozott, karakteres z vel sszet veszthetetlen l Modenai. A Gino Toschi gy rt ismert a k zművess g ről, hagyom nyokhoz hű, magas minős gű term keiről. Ellenőrz tt, "Consorzio Produzione Certificata" minős t sű, ez a term k pr mium kateg ri s balzsamecet, s eredetv dett. Felhaszn l si javaslat: sz szokban, m rtogat sz szokban, h sok s t s hez, p clevekben, z lds geken, sal t kon, z ldbablevesekben, mindenhol, ahol a savanyk s
T lgyfahord ban rlelt Modenai Balzsamecet, gazdas gos kiszerel sben, melynek savass ga csup n 6%. Hat rozott, karakteres z vel sszet veszthetelen l Modenai. A Gino Toschi gy rt ismert a k zművess g ről, pr mium minős gű term keiről. Ellenőrz tt "Consorzio Produzione Certificata" minős t sű, ez a term k pr mium kateg ri s balzsamecet. Glut n s GMO mentes. Felhaszn l si javaslat: sz szokban, m rtogat sz szokban, h sok s t s hez, p clevekben, z lds geken, sal t kon, z ldbablevesekben, mindenhol, ahol
A Modenai Balzsamecet m lt n h res ma m r vil gszerte, ez a kiv l ecet a Marzaglia birtokr l sz rmazik s az Ortalli csal d szőlőbirtokainak a szőlőj ből k sz l, imm r 1899 ta. Pump s, nem hajt g zas v ltozat, ez rt k rnyezetk m lő! Nem tartalmaz karamell sz nez ket, mint a legt bb balzsamecet! Eredetv dett term k. Felhaszn l si javaslat: akkor haszn ljuk, ha v kony r tegben k v nunk ecetet felvinni telre, sal t ra, főtt vagy grillezett z lds gekre, s minden olyan telre, ahol ecetet r elő a recept.
A Chinkiang a feketerizsből k sz lt ecet K na d li tartom nyaiban n pszerű s hagyom nyos. t eml t sre m lt jellegzetess ge, a sz n, az illat, a savass g, az alkohol, s a sűrűs g. Ez a Zhenjiang v rosb l sz rmaz fekete rizsecet ll t lag a legjobb a fekete rizsecetek k z tt. Sz p, s t t a sz ne, harm nikus, majdnem f st s az ze. Hong Kong fő ecetfajt ja. A k nai szak csk nyvekben az ecet savass ga fele annyira savas, mint az eur pai adagol sokban, teh t 1 evőkan l k nai Chinkiang ecet, 1/2 evőkan lny
A feh r desztill lt ecet. Savass ga 5%. Felhaszn l si javaslat: hat rozott s tiszta ze ide lis a marin dokba, p cokba, sal t kba s telekbe. K sz nhetően a l gy ecetess g nek nagyszerű seg ts g a h ztart sban, mint takar t szer. Tipp: Erősen halszag a tenger gy m lcsei, miut n a fagyaszt sb l kiengedett? Sebaj. Tedd a Tenger Gy m lcseit egy t lba, nts r 2 dl Desztill lt Ecetet s f l liter vizet, hagyd llni 15 percig, bl tsd t alaposan, s a szag elt nik. Tipp: Gy m lcs k s z lds gek m regte
A Feketek m nymagb l, igazi nev n Nigella Sativa, pr selt olaj vezredek ta haszn latos term szetes gy gyszer. Haszn ljuk k lsőleg-belsőleg a k l nb ző panaszok, t netek kezel s re, megelőz s re. Hat sa sz lesk rű s hat kony: Belsőleg: Hasny lmir gy regener l s ra, cukorbetegs g megelőz s re, inzulinrezisztencia f kentart s ra. Jav tja az immunrendszer nket, cs kkenti az allergi s t neteket, a por-, a pollen-, s az llatszőr allergia eset ben. L gutak tiszt t ja, enyh ti a k h g st, k lsőleg s b
A Pasco angol c g az Indiai főzősz szair l h res, ez az angolos tott indiai Fokhagyma Savany s g, vagy nevezz k ink bb Pickle-nek, mert nem egyenlő a magyaros savany s gokkal, is nagyon n pszerű vil gszerte. Felhaszn l si javaslat: Kenj k keny rre a t bbi hozz val al , kanalazzunk belőle sal t ra, vagy h sos főfog sok mell k zvetlen a t ny rra, vagy egy kis t ny rban t lalva keny r m rtogatoacute; sz sznak. Lencs s telekhez kimondottan finom. Súly:14 gramm, Csomagolás súlya:18 gramm,
Az zsiai konyha f ldimogyor olajat haszn l a gyorsan elk sz lő wok-ban k sz tett telekhez, mert ze sszhangban van a t vol-kelet zeivel, s mert a f ldimogyor olaj j l tűri a magas hőm rs kleteket. Nem, vagy nehezen avasodik. Felhaszn l si javaslat: Sal t kra haszn lhatjuk hidegen, s t sre, magas hőfokot ig nylő telfőz sre, mint pl a Wokban k sz lt telek. Pan rozott telek kis t s re, halak bő olajban val s t s re, sokoldal an haszn lhat olaj. Térfogat:12 ml, Csomagolás súlya:18 gramm,