Miskolci kosárközösség bio beszállítókkal, ahol a heti bevásárlást könnyen és kényelmesen intézheted.
Vegyes virágméz: kiváló hurutoldó, köptető immunerősítő, gyulladáscsökkentő fertőtlenítő, tea- és sütemény alapanyag
Összetevők: bio padlizsán, bio hagyma; bio napraforgó étolaj; só; bio fokhagyma.
Bio cukkinis lecsó. Összetevők: bio cukkini, bio paprika, bio paradicsom, bio vöröshagyma, bio napraforgó étolaj, só, bio sózott fokhagyma (bio fokhagyma, só). Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból, 100%-ban bio összetevőkből készült, adalékanyagot, tartósítószert nem tartalmaz.
Összetevők: bio uborka, bio kapor, bio koriandermag, bio mustármag, bio borsikafű, felöntőlé (ivóvíz, bio nádcukor, bio ecet, só).
Összetevők: bio uborka, felöntőlé (ivóvíz, bio nádcukor, bio ecet, só), bio hagyma, bio csípős paprika, bio kapor, bio koriandermag, bio mustármag, bio borsikafű.
Az almapaprika: lapos, kerek, esetleg szív alakú, vastag húsú, fehér paprika. Kizárólag savanyítás céljára termesztik. Hagyományosan csípős, de az újabb igényeknek megfelelően ma már édes változata is van. Gyógynövényként is ősidők óta alkalmazzák, hiszen a paprika csípősségéért felelős kapszaicin fájdalomcsillapító hatású. Érdemes tudni, hogy nem a központi idegrendszerre hat, hanem az idegvégződésekre, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy közvetlenül a fájdalom helyén fejti ki fájdalomcsillapító hatását
A tönkölybúza régen gyakran fogyasztott gabonánk volt, népszerűsége napjainkban ismét emelkedni kezdett. Ismerjük meg változatos felhasználást és egészségügyi hatásait! A tönkölybúza eredete a Kaukázus környékére tehető. Európában a vadon termő alakor, és tönke búza volt őshonos. A tönköly legkorábbi nyomait Svájcban, Németországban és a Kárpát-medencében fedezték fel. Ásatások során hazánkban két helyen is találtak 8 ezer éves tönköly maradványokat. Legkiemelkedőbb jótékony tulajdonságai közé tarto
A tönkölybúza régen gyakran fogyasztott gabonánk volt, népszerűsége napjainkban ismét emelkedni kezdett. Ismerjük meg változatos felhasználást és egészségügyi hatásait! A tönkölybúza eredete a Kaukázus környékére tehető. Európában a vadon termő alakor, és tönke búza volt őshonos. A tönköly legkorábbi nyomait Svájcban, Németországban és a Kárpát-medencében fedezték fel. Ásatások során hazánkban két helyen is találtak 8 ezer éves tönköly maradványokat. Legkiemelkedőbb jótékony tulajdonságai közé tartozik,
Forgalmazó: Naturgold Hungária Kft. A legjobb minőségű tönkölybúzából készült rostpótló élelmiszer. A tönköly különleges tulajdonságai révén ez a korpa, a közismert búzakorpa előnyös tulajdonságain is túlmutat. Ajánljuk panírozáshoz, sűrítéshez, sütemények készítéséhez vagy önmagában tejjel, joghurttal fogyasztva. Nettó tömeg : 200 g Tárolása : napfénytől védett, száraz, hűvös helyen. VTSZ szám : 2302 EAN szám : 599988242599 3 Minőség megőrzési időtartam : gyártástól számított 7 hónap. Átlagos tá
A jó minőségű fűszerpaprika nem feltétlenül tartozik azok közé a fűszerek közé, amelyekkel mindig csínján kell bánni. Ha csípősségmentes paprikát használunk ízesítéshez, a teáskanál lehet a mérce. Gyakorlott háziasszonyok pontosan tudják, a kezdők gyorsan megtanulják, hogy a paprikát nem szabad a zsiradékon megégetni, mert keserűvé válik. Folyamatosan keverni kell. A hazai fűszerpaprikákat, vagyis magát az őrleményt fizikai és kémiai, érzékszervekre gyakorolt tulajdonságaik alapján rendszerint 4 minőségi
Medvehagymával gazdagon fűszerezett, illatos tallérok. A minőségi tönkölybúza és az erdőben gyűjtött medvehagyma különleges párosítása. Finom ropogós nassolni való. Nettó tömeg: 100 g Átlagos tápérték / 100 g Energia 1418KJ/339 kcal Zsír 4,1 g Telített zsírsavak 0,7 g Szénhidrát 61 g Cukrok 3,6 g Élelmi rost 5,9g Fehérje 12g Só 1,5g Összetevők Tönkölyliszt*, növényi olaj*, tengeri só, medvehagyma*, őrölt paprika*, őrölt feketebors* *= ökölógiai gazdálkodásból Forrás: gomortorna.hu
Egy igazán egyedi termék rendkívüli áron. A különleges, kék nemes penésszel érő lágy sajt, és a friss tönkölyliszt harmónikus ízkavalkádja minden ostyában. Egészséges nassolni való, tudatos választás. Nettó tömeg: 100 g Átlagos tápérték / 100 g Energia 1460 KJ/349 kcal Zsír 7,9g Telített zsírsavak 2,4g Szénhidrát 54 g Cukrok 2,7g Élelmi rost 5,3g Fehérje13g Só 1,5g Összetevők tönkölyliszt*, kéksajt*, margarin*, tengeri só, őrölt paprika*, őrölt feketebors**=Ökológiai gazdálkodásból. Telje
A legnépszerűbb tészta, a legősibb gabonából. Nagyon jól használható számtalan kedvelt tésztaételhez. A máshoz nem fogható kellemes íz minden ínyencet megragad, a belső értékei minden tudatos fogyasztót elvarázsolnak. Mi a helyzet gluténérzékenység esetén? Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípu
Ínyenc tésztakülönlegesség minõségi magyar tönkölybúzából. A gépi tarhonya, vagy más néven sörét tarhonya pirítva, kifõzve jól ismert köret a magyar háziasszonyok konyhájában. Ezt a tésztát használva egészséges is lesz az ebéd, nem csak finom! Nettó tömeg: 250 g Átlagos tápérték / 100 g Átlagos energiatartalom / [kJ / kcal] 1446/346 Zsír [g] 1 amelyből telített zsírsavak [g] 0,5 Szénhidrát [g] 68,3 amelyből cukor [g] 0,2 Élelmi rost [g] 0 Fehérje [g] 14,8 Élelmi rost [g] 0 Só [g] 0 Összetevő
Tradicionális, kedvelt tésztaféle. Gyorsan elkészül, nem fő szét, nem ragad össze. Minőségének garanciája a hazai alapanyag, és a több évtizedes szakértelem. Nettó tömeg: 250 g Átlagos tápérték / 100 g Átlagos energiatartalom / [kJ / kcal] 1446/346 Zsír [g] 1 amelyből telített zsírsavak [g] 0,5 Zsír [g] 1 amelyből telített zsírsavak [g] 0,5 Szénhidrát [g] 68,3 amelyből cukor [g] 0,2 Élelmi rost [g] 0 Fehérje [g] 14,8 Só [g] 0 Összetevők frissen őrölt bio tönkölyliszt, víz Magas rostt