Bor webshopunkban vakteszten értékelt, tiszta borok vásárolhatóak. Ismerje meg borszaküzletünket, és rendeljen bort az ország bármely borrégiójából!
Sötétvörös szín. Illatában aszalt szilva és vörös húsú erdei gyümölcsök. A tölgyfahordós érlelésnek köszönhetően enyhe vanília és fahéj egészíti ki. Hosszú, fűszeres lecsengés.
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 91 pont ***** (2024 márc.) Mit jelent ez a pontszám?A régió híres őshonos fajtájából, 100%-ban Vranec-ből készült bor. Lilás árnyalatokkal és gazdag aromáival már elbűvöl, mint a túlérett cseresznye, feketeszeder, földes, borsos jegyek, bőr és dohány. A kortyban a markáns hordófűszerek, mint a fahéj és a pörkölt hordóknak köszönhető csokoládé dominálnak. A bor közepes intenzitású, bársonyos tanninokkal rendelkezik. Pont ilyet is várunk Észak-Macedónia legöregebb pincé
Mészáros Borház Classic Selection néven futó, tavaly megújult sorozata, ami a belépő kategória a pincészetnél. Az alapanyag jó, viszont nem a fajta legmélyebb tulajdonságait akarja előhozni, hanem egy kedves, selymes, gyümölcsös, könnyen szerethető Cabernet Franc volt a cél.
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 86 pont ****(2024 márc.) Mit jelent ez a pontszám?Nem is kell azon csodálkozni, hogy bámulatos sebességgel lopja be magát az ember szívébe. Ahogy a név kötelezi: illatos, leginkább friss bodzavirág, hársméz, tavaszi virágmező. A korty zamatos, jóleső, a parfümösség a jóízlés határain belül marad. Kategóriájában a megbízható kedvenc.
Matsu név Japánból ered és azt jelenti: "várakozás" - ez az alap filózófia, ezért minden bornak megadják a szükséges időt. Az eredmény: egy szemtelen és erős bor 100% Tempranillóból - tele tartalommal, gyümölcsökkel, sűrű és koncentrált tétel.
Friss citrusos-almás gyümölcsösség illatban és ízben is. Hűvös karakter. Szépen kerekített savak, krémes szerkezet, gazdag beltartalom. Rajnai és Olaszrizling házasítása.
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 91 pont ***** (2024 márc.) Mit jelent ez a pontszám?Macedónia szívében, a Babuna- és Klepa-hegyek valamint a folyóik által létrehozott egyedi éghajlatnak köszönhetően, a terület kiválóan megfelel a szőlőtermesztésre. A változatos, tápanyagokban bővelkedő, lejtős terepen elterülő talaj egy egyedi terroirt biztosítanak a szőlőnek. A terület természetes biodiverzitása, amely több mint 50 növényfajt foglal magában, gazdagítja a mikroklímát, ami elengedhetetlen a szőlő egy
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 90 pont ***** (2024 márc.) Mit jelent ez a pontszám?A legjobb cirfandli, amit idáig a pincészettől kóstoltunk. Illatában a szárított virágok jelentkeznek egyértelműen, ízében egy kis mandula is megjelenik a hordós ízek és a cirfandlira jellemző egyedi karakteres ízek mellett. A korty ezáltal elég hosszú, telt és élvezhető. A félszáraz jelleg pedig jól áll a bornak, egyáltalán nem volt "túl sok" a száraz társaihoz képest.
Színe mélysötétbe hajló lila, bordó reflexekkel. Illatában hordófűszerek, bors, pici dohány, minerális jegyek, erdei bogyósok. Kóstolva is ez az összetettség jellemzi, az évjáratból adódó teltséggel. Tanninban gazdag, de gyönyörűen koncentrált ízjegyekre épül, melyek így egyensúlyban tartják a bort. Hosszú életet jósolunk neki.(Gere Attila Pincészete)
A Cabernet Sauvignon már 100 éve megtalálható a Szekszárdi Borvidéken is. Karakteres, sötét színű, lágy savak és fűszeresség jellemzi. Ezt a szőlőt szüreteljük legutoljára november elején és közepén minden évben, kiváló minőségben.Szekszárd várost ölelő dombokról származik az egészséges, érett szőlő, melyet 1,5 kg tőketerhelésű, zöld szürettel válogatott (terméskorlátozott) tőkékről szedünk. A szőlő kíméletes feldolgozással készül, amely azt jelenti, hogy finoman maceráljuk a cefrét, ezáltal nem oldódnak
Az illatban uralkodó citrom és lime ízben is jelen van, csak ott még a friss gyümölcsök is kiegészítik. Megjelenik a méz, a mezei virágok, könnyed és izgalmas, friss és lendületes savak és egy elegáns kesernye.
A pincészet egyik legnépszerűbb és legkeresettebb bora, az összejövetelek egyik alap kelléke Észak-Macedóniában, főleg a forró, napsütéses napokon. A tradicionális szőlőfajta már közel kétezer éve megtalálható a régióban. Illatában virágos, főként a jázmin kerül az előtérbe, ízében ropogós és egyensúlyos savak, intenzitás, az illatból megismert jegyekkel megtámogatva.
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 88 pont ***** (2024 márc.) Mit jelent ez a pontszám?Ősi szőlőfajtából, a "Muscat Blanc à Petits Grains" (Apró szemű, fehér muskotály) készítik, amely Észak-Macedónia lankás völgyeinek lejtőin új otthonra talált. Kiemelkedő illatjegyeit dominálja a bodza, de nem túl parfümös, inkább tiszta és behízelgő. A szájban a száraz és élénk citrusos jegyeket érezzük először, majd egyből feltűnik a kiegyensúlyozott és könnyű test, muskotályos lecsengéssel. Fehér húsokhoz, halakho
Összetett illat, szegfűszeg, vanília. Nagy tannin, sok cigánymeggy, érzékelhető mineralitás. Hosszú, negrós, szilvás korty. Izgalmas, összetett bor.
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 87 pont **** (2024 márc.) Mit jelent ez a pontszám?Alvarinho és Loureiro szőlőfajták tökéletes házasításából készült ez a meglehetősen komoly cuvée. Az Loureirora jellemző zöldfűszeres aromák, mint a babér egyből előtörnek, mellette citrusok és narancshéj tökéletes harmóniája. Savai markánsak, mégis jó egyensúlyban van, köszönhetően sajátos és egzotikus tartalmának.