Simcoe, Centennial, Cascade, Amarillo komlók virágos, gyantás és grapefruitos jegyeit bemutató gluténmentes West Coast IPA. Az "American" (AIPA) szó az újvilági komlók felhasználására vonatkozik. Ezeket a söröket virágos, gyümölcsös, citrusos, fenyőszerű vagy gyantás komlók karaktere jellemzi, az IPA sörstílus a komló ízéről, aromájáról és keserűségéről szól. Az India Pale Ale (IPA) az újhullámos kisüzemi sörfőzés legmeghatározóbb stílusa, eredete egészen az indiai angol gyarmatosításig nyúl vissza.
A korma curry insipálta ezt az Imperial Stout. Sűrű, kávés alapjához a sörnek kókuszt, kesudiót, földimogyorót, macét, kardamomot, gyömbért, rózsavízet, kewra vízet és chironjit használtak fel. Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták. A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben
Belga típusú Saison alap. Fűszeres, száraz és komlós jegyekhez társul a zsálya, és kalamansi üdesége. A Saison, más néven Farmhouse Ale, egy sörstílus, amely Belgium francia nyelvű vallon régiójából származik. A modern sörfőzésben a saison száraz, erősen szénsavas, gyümölcsös és közepesen erős: 6-8%-os alkoholtartalmú. Színét nem csak a maláta, hanem akár a hozzáadott fűszerek, gyógynövények is meghatározhatják. Ízvilágát egy fűszeresebb búzasörhöz lehetne hasonlítani. Legyél sörszakértő ingyenes Yo
Csokis bázisú, letisztult Baltic Porter, a füstölt maláta extra kényeztetésével. A Baltic Porter egy sima, hidegen erjesztett és hidegen ászokolt sör, amelyet lágerélesztővel főznek. Alkoholtartalma miatt tartalmazhat nagyon alacsony vagy alacsony komplex alkoholos ízeket és/vagy láger gyümölcsösséget, például bogyós gyümölcsöket, szőlőt és szilvát (de nem banánt; a meleg hőmérsékletű erjesztésből származó ale-szerű gyümölcsösség nem megfelelő). Ez a stílus a barna porter malátaízével és a schwarzbier
A Sour Ale alap híres arról, hogy sok ízvariációt képes elbírni, így a meggyes- citrom ízesítés is kiadja teljes valóját. A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan savanyú, savas vagy fanyar íze van. A hagyományos savanyú sörök közé tartoznak a belga lambic, a gueuze, a flamand vörös sörök, valamint a német gose. A savanyú sörök úgy készülnek, hogy vadélesztő törzseket vagy baktériumokat engednek a főzetbe, majd felforralják a sörlevet, hogy elpusztuljanak ezek a baktériumok és később ne befolyásolhas
2021-es évjáratú Pink Boots komlóblenddel főzött, duplán hidegkomlózott NEIPA, ami tobzódik a csonthéjas gyümölcsök és virágos jegyekben, amit kiegészít a Strata adta frissesség. A New England IPA a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általában baracklére emlékeztet. A technika és az alapanyagválasztás ügyes egyensúlya, amely gyakran
Az amerikai IPA sajátossága, hogy egyszerre gyümölcsös, virágos karakterét, finom keserűség és ropogós zárás ötvözi: a Simcoe, Comet, HBC 586 és Strata komlók, a hozzáadott narancshéjjal, kifejezetten citrusdomináns és gyümölcsös ízt alkotnak. Az "American" (AIPA) szó az újvilági komlók felhasználására vonatkozik. Ezeket a söröket virágos, gyümölcsös, citrusos, fenyőszerű vagy gyantás komlók karaktere jellemzi, az IPA sörstílus a komló ízéről, aromájáról és keserűségéről szól. Az India Pale Ale (IPA) az ú
Déli félteki komlókkal főzött Dupla New England IPA, ami a felfedezés élményét nyújtaja, a felhasznált Vic Secret, Motueka, Enigma komlóknak hála. A Double New England IPA (DNEIPA) a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általában baracklére emlékeztet. A technika és az alapanyagválasztás ügyes egyensúlya, amely gyakran búzát vagy zabot
Sabro, Belma és Sorachi Ace komlók valamint némi Yuzu hozzáadásával készített Dupla New England IPA. A Double New England IPA (DNEIPA) a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általában baracklére emlékeztet. A technika és az alapanyagválasztás ügyes egyensúlya, amely gyakran búzát vagy zabot is tartalmaz, csábító ködösséget kölcsönözve az
Főleg grépfrútos íz és illatjegyekkel dolgozó, kellemes alkoholtartalommal rendelkező sör. A Pale Ale a felsőerjesztésű sörök összefoglaló neve, innen eredeztethető minden alstílus (IPA - India Pale Ale, APA - American Pale Ale, Wheat Ale, Belgian Strong Ale, stb). Az ALE-khez felhasznált élesztőtörzsek magasabb hőmérsékleten dolgoznak mint a lager élesztők, hamarabb elvégzik a munkát, valamint pihentetésre (ászokolás) sincsen szükség. Ezekre az élesztőkre jellemző, hogy sokkal több észtert, vagyis í
Citra, Simcoe és Idaho7 Cryo (a cryo egy komlófeldolgozási módszer, előnye, hogy a sörfőzésnél fontos lupulin por és a komló virág olajai nagyobb koncentrációban vannak jelen) készült New England IPA (NEIPA) A New England IPA a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általában baracklére emlékeztet. A technika és az alapanyagválasztás ügy
Rendkívül nehéz a teát úgy sörbe varázsolni, hogy hozzátegyen az ízhez, ne pedig csak teljesen elnyomja a sör ízvilágát. A Hop Hooligans azonban kiváló munkát végzett. A Sencha, egy japán zöld tea, aminek ízvilága édeskés, fanyarkás, hibátlanul egészíti ki a Pale Ale alapot. Fűszeres sörnek olyan alsó- vagy felsőerjesztésű sört nevezünk, amely virágokból, gyökerekből, magvakból vagy bizonyos gyümölcsökből és zöldségekből származó ízeket tartalmaz. Jellemzően a komlós jelleg alacsony, így a hozzáadott össz
Egy német Pils típusú sör, amivel a Hop Hooligans is megmutatta, hogy kisüzemben is érdemes Lágereket készíteni. Frissítő, ropogós, határozott keserűvel rendelkező, magasabb szén-dioxiddal érkező sör. A Pilsner lágerek ura, amelyet először a csehországi Pilsenben főztek. Pilsener és pils néven is ismert, ma már az egész világon főzik. Leghitelesebb formájában a pilsner egy jól strukturált, testes sör, csillogó aranyszínű árnyalattal. A sűrű, dús fehér hab alatt a bársonyos szájíz a lágy víznek köszönhe
A Hop Hooligans zászlóshajója, egy tökéletesen balanszolt New England IPA. Krémes, gyümölcsös, édeskés kortyérzet, kellemes de határozott keserűséggel zárva. Ebben a verzióban a sört 3 hónapig érleltek fahordókban, amitől egy krémesen vaníliás, mandulás ízt kapott bónuszként. A New England IPA a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általá
A Fekete IPA, amely egyszerre pirított malátás és ragacsosan komlós ízében. A Black IPA (BIPA), mint ahogy a nevéből is kiderül, ez egy fekete színű IPA, amely készítésekor nem spórolták ki sem a komlót, sem a pörkölt malátát. A stoutoknak, portereknek tulajdonítot enyhén csokis, kávés jegyek is fellelhetőek az IPA-kra jellemző fenyős, citrusos illatok és ízek mellett. Sokak számára megosztó tétel lehet, egy igazi különc stílus, érdemes kipróbálni. Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd