A törökmogyoró jellemzői A törökmogyoróban megtaláljuk a diófélék minden jó tulajdonságát. Jelentős fehérjeforrás, 100 grammja 14g fehérjét tartalmaz. Fontos mikroelem és ásványi anyag forrás, magas a mangán, kálium, kalcium, réz, vas, magnézium, cink és szelén tartalma. Vitaminok közül az E- és B-vitamin tartalma számottevő. Az E-vitamin jót tesz a bőrnek, fontos antioxidáns, erősíti az immunrendszert. A B-vitaminok az idegrendszer megfelelő működéséhez járulnak hozzá. Az
A mandula finom, egészséges nassolnivaló A mandulamag gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi sókban és más anyagokban, melyek kedvezően befolyásolják az egészségünket. A mandula fontos energia- és tápanyagforrás. Különösen gazdag egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakban. Nagyon jó E-vitamin forrás, nem kevesebb, mint 25 g-ot tartalmaz 100 g magban (170% javasolt napi mennyiség). Az E-vitamin erős zsírban oldódó antioxidáns, mely karbantartja a sejtfalak
A kesudió jellemzői - A kesudió sok B2-, B3-, B6- és E-vitamint tartalmaz. - A kesudió hozzájárulhat az érrendszer karbantartásához, a koleszterinszintre kedvező hatással lehet. - Magas magnézium-tartalmának köszönhetően védhet a magas vérnyomástól, az izomgörcsöktől, hozzájárulhat a migrén és a fejfájás távoltartásához. - Kalcium-tartalma erősíti a csontokat és az izmokat. - A kesudió fogyasztása csökkentheti az epekő kialakulásának kockázatát. - Mindezeken felül jódot, cinket,
A pisztácia jellemzői A pisztácia komoly L-arginin forrás, ami azért fontos, mivel ez az aminosav a test sok folyamatának működésében fontos szerepet tölt be. Hatással van többek között az anyagcserére, és segít megakadályozni, hogy az erek falán koleszterin rakódjon le. A pisztáciában jelenlévő zsírok a „jó zsírok”, egyszeresen telítetlen zsírsavak, tehát nem rakódnak le és könnyen elégnek. Ha rendszeresen a napi étrendünkbe foglaljuk, segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakul
Napraforgómag jótékony hatásaiA reform konyhában és a növényi étrendet követők körében a natúr napraforgómagot a sokoldalúsága és változatossága mellett magas vitamin és ásványi anyag tartalma miatt is használják. Olajos magvakhoz hasonlóan a napraforgómag is szuper alapanyaga a pástétomoknak, szószoknak és mártásoknak, növényi helyettesítőknek, mint a tejföl, sajt, tejszín. A napraforgómag vitamin és ásványianyag tartalma A napraforgómag B1, B2 vitaminokat, kalciumot, nikotinsavat, foszfort, vasat,
Máriatövismag őrlemény A máriatövismag őrlemény fogyasztás méregtelenít, kíméli és regenerálja a májat. A máj egészsége és megfelelő működése olyan kincsünk, amelyet nem szabad eltékozolni. A máriatövis fogyasztásával teljesen természetes úton tápláljuk és óvjuk az egyik legfontosabb szervünket. A máriatövis az egyik legerősebb méregtelenítő. Orvosi gyógynövényként már a 19. század végén is használták a máj védelme érdekében. A népiesen csak ’őszbogáncsként’ nevezett gyógynövény méregtelenít, és t