Badacsony zászlós szőlőfajtáját különös odafigyeléssel, komoly terméskorlátozással, több szüreti időponttal, gyors feldolgozással kezelem. Hordóban és tartályban spontán erjesztettem, majd 8 hónapig érleltem. Neutralitás, ásványosság, vadvirágok és a bazaltkövek frissen felázott illata jellemzi ezt a bort. Balatoni fogassal való találkozása felejthetetlen élményt nyújt, de káposztás ételek, sertéssültek és érlelt sajtok mellé is ideális lehet. (Váli Péter)
Badacsony zászlós szőlőfajtáját különös odafigyeléssel, komoly terméskorlátozással, több szüreti időponttal, gyors feldolgozással kezelem. Hordóban és tartályban spontán erjesztettem, majd 8 hónapig érleltem. Neutralitás, ásványosság, vadvirágok és a bazaltkövek frissen felázott illata jellemzi ezt a bort. Balatoni fogassal való találkozása felejthetetlen élményt nyújt, de káposztás ételek, sertéssültek és érlelt sajtok mellé is ideális lehet. (Váli Péter)
Minden tanult tudásomat sikerült beleadni ebbe a borba. Fele tételt 500L -es hordóban erjesztettem és érleltem, másik felét reduktívan készítettem. Citrusos lendületes kory, elegancia. Ásványos hosszú lecsengés jellemzi ezt a nagy badacsonyi bort. A halételek nélkülözhetetlen párja. (Váli Péter)
Ezt az egyedi cuvée-t kisfiam Vince kedvére készítettem. A kiváló anyagok finom bodzás, gyümölcsös illatot, a fahordós érlelés a vaníliás lecsengést, hosszú ízű ásványos kortyot biztosítanak. (Váli Péter) Illatban különleges, mézes, fűszernövényes illat, a muskotály dominál. Egészen herbális, kifejezetten ásványos korty. Akár egy tokaji cuvée is lehetne. Összességében egy nagyon szépen elkészített nem mindennapi tétel, bár kicsit még fiatal arcát mutatja.
Az egy literes kiszerelés ne tévesszen meg senkit, ez inkább praktikusságra szolgál, mert nagyon hamar fogy. Olajos, tartalmas a korty, abszolút fajtajelleges olaszrizling, elegáns mandulás kesernyével. Vastagabb olaszrizling, jó savakkal, ezért magában is simán elmegy, de fröccsben is szuper élményt nyújt.
Az egyedi mikroklíma, a talaj gazdag ásványossága, ládás, kíméletes kézi szüret, és a helyben történő gyors feldolgozás adta a minőségi sőlő alapanyagot. Acél tartályokban reduktívan erjesztettem és érleltem. Ez adja a bor frissességét és gyümölcsösségét. A fajtákra jellemző citrusos, zöld almás, bodza és mézes illatok mellett fűszeres ízeket is találni benne az érett szőlő muskotályossága mellett. Elsősorban hölgyek nagy kedvence lehet 10 fokon, akár önállóan fogyasztva is. Salátákhoz, szárnyas ételekhez
Az egyedi mikroklíma, a talaj gazdag ásványossága, a puttonyos, kíméletes kézi szüret és a helyben történő gyors feldolgozás adta a szőlő kiváló minőségét. Ezután a tétel felét új fahordóban, felét reduktív módon acél tartályban fél évig erjesztettem és érleltem, majd a palackban pihentettem a bort. A fajtára jellemzően a csonthéjas gyümölcsök illat- és ízjegyei keverednek a fahordós érlelés vaníliás aromáival. Könnyűsége, lágy íz hatása miatt kezdő borivóknak is kedves lehet. (Váli Péter)