Vegán barát bioboltok Budapesten és egészségbolt webshop, Növényi és vegán alapanyagokat kínál széles választékban az egészséges életmód kedvelőinek. Magok -aszalványok és vitaminok -táplálékkiegészítők kihagyhatatlan beszerzőhelye.
A rozsliszt jellemzői A rozslisztet elsősorban kenyér sütéséhez használják. Mivel a rozs sikértartalma jóval kisebb a búzáénál, nem kel meg annyira a belőle készített kenyér, így a rozsliszttel, rozslisztből készült kenyér tömörebb és sötétebb a tisztán búzalisztből készülteknél. Ez ellensúlyozható, ha búzaliszttel vegyesen használjuk, vagy sikért adunk hozzá. A rozsból őrölt liszt kevesebb zsírt és több ásványi anyagot tartalmaz, mint a világosabb színű búzaliszt. A rostokban gazdag rozs kedvező é
Zakuszka, babos, 300g Összetevők: paprika, bab 35%, hagyma, sárgarépa, napraforgó olaj, paradicsom paszta, só, bors, babérlevél. Felnyitás után hűtőben tárolandó max 72 óráig. 100 gramm babos zakuszka tápértéke: Energia Kcal-ban: 157,3 Zsír: 6,2g - amelyből telített zsírsav: 0,08g Szénhidrát: 20,2g - amelyből cukor: 2,2g Rost: 6g Fehérje: 5,4g Só: 1,2g Cikkszám: 20213
Erdélyi padlizsánkrém 200g Az erdélyi padlizsánkrém 100% növényi alapanyagokból, tartósító- és színezékmentesen előállított szendvicskrém, mindazoknak, akik szeretik az eredeti erdélyi recept alapján készült padlizsánkrémet és a paprikás ízeket. Az erdélyi padlizsánkrém fő összetevője a padlizsán, mely segíti a szervezetet a vas előállításában, emellett antibakteriális hatású. A-, B1-, B2-, illetve C-vitaminok is megtalálhatóak benne, ásványi anyagok közül pedig kálium, kalcium, foszfor, magnéziu
Epsom só (keserűsó) 1kg Az Epsom-só (keserűsó) a magnézium-szulfát egyik neve. A magnézium létfontosságú ásványi anyag, a szervezetünkben jelen lévő egyik leggyakoribb anyag, mely rengeteg fiziológiai folyamat megfelelő működéséhez szükséges, és a test minden sejtjében előfordul. Szerepet játszik szervezetünk anyagcseréjének minden folyamatában, nélkülözhetetlen több száz enzim működéséhez éppúgy, mint a különböző nukleinsavak, proteinek és lipidek szintéziséhez. Szervezetünk nem képes előállítani, így
Csiperke gomba konzerv, szeletelt 156g Szeletelt előfőzött gomba. Összetevők: csiperke gomba, ivóvíz, só, étkezési sav: citromsav (E330), antioxidáns: aszkorbinsav (E300) Felbontás után hűtőszekrényben 2 napig tartható. Tárolás: száraz, hűvös helyen. 100 gramm csiperke gomba konzerv tápértéke: Energia KJ-ban: 76 Energia Kcal-ban: 18 Zsír: 0,4g - amelyből telített zsírsav:
ColonFit Plus por - a jó emésztésért ColonFit Plus por, 180g: emésztést segítő étrendkiegészítő készítmény útifű maghéjjal, enzimekkel, probiotikumokkal és növényi kivonatokkal. Összetevők: utifű maghéj (Plantago ovata forsk), inulin, emésztőenzimek (proteáz, papain, bromelain), betaine HCL, gyömbérgyökér, mentalevelek, édeskömény mag, probiotikus baktérium kultúrák (lactobacillus rhamnosus, bifidobacterium bifidum, lactobacillus acidophilus, lactobacillus plantarum, lactobacillus bulgaricus).
A húsmentes táplálkozás egyre népszerűbb napjainkban. Olykor azonban problémát jelent megtalálni azokat az alapanyagokat, amelyek helyettesítik a húsos összetevőket, illetve amelyekkel visszahozhatjuk vegán konyhánkba a régebbről megszokott ízvilágot. Ezzel a kiadvánnyal ehhez kívánunk segítséget nyújtani. A receptfüzet finom, kipróbált, otthon elkészíthető recepteket tartalmaz, melyek heti menünk részévé válhatnak, gazdagítva és színesítve étrendünket. Receptfüzetünkben bemutatunk jó néhá
Echinacea cseppek Echinacea purpurea kivonatot és C-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő citrom illóolajjal. A Jutavit Echinacea cseppek a Bíbor kasvirág (Echinacea purpurea) növény kivonatát tartalmazza. Élőhelye eredetileg Észak-Amerika középső része, a kasvirág nyáron virágzó, gyöktörzses, évelő növény. A bíbor kasvirág (echinacea purpurea) hozzájárul az immunrendszer/szervezet védekező rendszerének megfelelő működéséhez és aktivitásához. A készítményben található C-vitamin hozzájárul az immunr
A csicseriborsó jellemzői A csicseriborsó a reformkonyha népszerű alapanyaga. Kitűnő növényi fehérjeforrás, így a vegán táplálkozást követők körében közkedvelt. Magas tápértékű és sokféleképpen felhasználható, ráadásul viszonylag jó áron lehet hozzájutni, ami még vonzóbbá teszi, hogy napi ételeink részévé tegyük. - A csicseriborsó közel 20%-ban fehérjét tartalmaz. - Megtalálható benne a B1- és B6-vitamin és folsav is. - Kedvezően magas a kalcium, magnézium-, vas-, és cinktartalma is.
A zabpehely jellemzői és fogyasztása A zabpehely fehérjében, antioxidánsokban, ásványi anyagokban gazdag. Megtalálható benne az alumínium, a cink, a foszfor, a kálium, a kalcium, a kobalt, a magnézium, a vas. Magas a B- és E-vitamin-tartalma. Magas élelmirost tartalma a jó emésztést segíti. A zabpehely glikémiás indexe (ez jelöli a szénhidrátok felszívódásának gyorsaságát) közepes, tehát hosszan tartó jóllakottság érzetet biztosít. Rendszeres fogyasztása jót tesz bőrnek és a hajnak is.
A himalája sóról bővebben A só a Föld egyik éltető eleme. Megtalálható a tengerben, a szárazföldön és a vérünkben is. A benne található ásványi anyagok nélkülözhetetlenek minden életforma számára. A mai himalája só a 250 millió évvel ezelőtt létezett Thetys ősóceán maradványa. A jellegzetes rózsaszínes-narancsos színt, és a különleges karakterisztikát az évmilliókon keresztül tartó óriási földalatti nyomás eredményezte. A világ egyik legjobb és legtisztább minőségű sóját a Himalája lejtőin és előhe
A kuszkusz előnyös jellemzői A kuszkusz tele van egészséges tápanyagokkal, mint a rostok és a teljes kiőrlésű gabonafélék. Tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat. Az ásványi anyagok közül megemlítendő többek között a magnézium, a kalcium, a kálium, a foszfor, a szelén és a folsav. Ezek a tápanyagok erősítik a csontokat, az immunrendszert és az izmokat is. A kuszkuszfogyasztás jót tehet a vérkeringésnek is, segítheti az egészséges szívműködést. A kuszkusz támogathatja a
A hajdina jellemzői Egyszerű, olcsó, mégis sokoldalúan elkészíthető, és egészséges. A hajdina jellemző tápanyaga a többi gabonaféléhez hasonlóan a szénhidrát, amely 56-77%-ban keményítő, 17-20%-ban élelmi rost, ennek 12-17%-a cellulóz, valamint hemicellulózt és lignint is tartalmaz. A hajdina magas élelmi rost tartalma miatt a korszerű étrendbe kiválóan beépíthető, jó hatással van az emésztőrendszerre. Kiváló növényi fehérjeforrás, vegetáriánusok és vegánok egy előszeretettel
A köles könnyen emészthető és a gabonák között az egyetlen, amely lúgos kémhatású. A köles sok vitamint, ásványi anyagot és lecitint is tartalmaz. Jelentős a foszfor-, kalcium-,magnézium-, szilícium- és a vastartalma. Napi 100 g köles fogyasztása a napi vasszükséglet közel 50%-át fedezi. Fogyókúra barát A köles könnyen emészthető, nem hizlal, ezért mindenki számára ideális táplálék. Telítetlen zsírsavakban gazdag. Szabályozza a vércukorszintet és a zsíranyagcserét. Ser
A jázmin rizsről A Jázmin rizs egy hosszú szemű rizsfajta, dél-kelet Ázsiában vált honossá. Nevét illatáról kapta, aromáját 1-1,5 évig megőrzi. Egyedi aromájú rizs, finom és lágy textúrával. A termelők azt mondják, hogy a rizs illata alapján pontosan meg tudják határozni, hogy az adott ország mely területén termesztették. A jázmin rizs jellemzői Fehérjét és szénhidrátot tartalmaz Vitaminok - niacin (B3 vitamin) tartalmának fontos szerepe van a koleszterinszint szabályozásában