Vásároljon fűszereket, fűszerkeverékeket, ázsiai szószokat, rizst, különleges hozzávalókat nálunk. Nem tudja mit főzzön, itt recepteket is talál - 0
100% Olasz Durum lisztből, a tiszta sv nyv zből k sz lt k zműves t szta. Ez a t szta k pviseli az Olasz T sztaműv szet legjav t. A k szre gy rt t szt t bronz nyom form kon pr selik t, majd alacsony hőm rs kleten gyeng den, hosszan sz r tj k. gy Al Dent -re főzve egy igazi olasz t szta lm ny. Felhaszn l si javaslat: Csak a fant zia szab hat rt mivel lehet elk sz teni ezt a Spagetti durumt szt t. B rmilyen sz sz k sz t nk, gyelj nk arra, hogy gyeng den forgatva a finom kr mes sz szban, mindenhol bevonj
Ősidők ta haszn latos telk sz t si m dszer a gőz l s. H zi haszn latra a 20-25 cm tm rőjű az ide lis. ltal ban Wok felett szok s haszn lni, gy, hogy a Wok alj ba nt nk 4-5 dl vizet, majd f l helyezz k az nyencs gekkel telepakolt Gőz lőt, s hagyjuk a gőzt tenni a dolg t. Nem csak k nai gőzgomb cokat, de ragacsos rizst, z lds geket, halat, csirkeh st is gőz lve főzhet nk benne. Hal s h s eset ben aj nlatos zs rpap rt helyezni az tel al . A fonott Bambusz gőz lő előnye, hogy a keletkező gőzt teng
Nagy zemi, ttermi Wok, k t f llel, eredeti K nai, anyaga: k zi kalap ccsal is form lt sz nac l lemez. rdemes olyan g z gőn haszn lni, mely a Wok nagyr sz t hev ti, nem csak k z pen az alj t. A T vol-keleti telek gyors elk sz t s re, de egy bambuszgőz lővel kieg sz tve, megsokszorozhatjuk az elk sz thető telek sz m t. Rendelhető Kieg sz tők: Wok lap t rozsdamentes ac lb l Wok kan l rozsdamentes ac lb l Bambusz gőz lő 15, 20, 25 s 30 cm tm rővel A Wok-ot c lszerű s aj nlott beavatni haszn
V gre itt egy eredeti K nai sz nac l Wok, amellyel minden h ztart si tűzhelyen lehet főzni.Nem kell hozz speci lis g zzs moly, mert kiv l an alkalmas Indukci s, Ker mialapos, r gi tipus villany tűzhelylapra, de m g g z gőre is. Beavat s ut n haszn lhatjuk gy, ahogy a K nai szak csok haszn lj k, azonnali magas hőfokra hev teni, majd, amikor befejezt k a főz st, azonnal meg ll a főz si folyamat. Sokan azt a hib t k vetik el, hogy nt ttvas Wok-ot vesznek, ami pont az ellenkezője egy Wok műk d s nek: neh
India d l-nyugati r sz n elterjedt, ma m r vil gh rű, fog s főleg Goa s a k r l tte l vő tartom nyokban fogyasztj k. A Portug zek "Carne de Vinha dalhos" (h s borban fokhagym val) az eredete, de az angolok terjesztett k el elősz r Angli ban, majd a vil gban. Meg rdemelte, mert egy nagyon finom fog sr l van sz . Goa lakosai a borban p colt savas hat st ecettel helyettes tett k. Az indiai ttermek z szl s fog sa szerte Angli ban. Ez a fűszerpaszta megk nny ti a dolgunkat, mert egyszerűen s gyorsan elk sz
Az indiai "Butter Chicken", avagy a Vaj csirke, egy klasszikus fog s, nem csak Indi ban, mondhatni az eg sz vil gon elterjedt, eredeti nev n: Murgh Makhani. Punjabi konyha az eredete, pontosabban a Moti Mahal Delux ttereml nc k sz tette elősz r Delhi-ben. Ez lenne az indiai Csirkepaprik s? Felhaszn l si javaslat: Indi ban csontos csirkedarabokkal k sz tik, Amerik ban csont n lk liből. Nyugaton desebb, mint pik ns, Indi ban ez az ar ny ford tott. Ez a fűszerpaszta ink bb a nyugati zl snek megfelelő, f
A Csirke Tikka Masala India egyik legn pszerűbb tele, de az angolok is odavannak rte, s szinte m r saj tjuknak tekintik. Elk sz t si javaslat: Dinsztelj k t fel hagymakarik kat, add hozz az 500 g h st, vagy z lds get, majd az eg sz veg Pasco Tikka Masala Főzősz szt, 2 dl vizet. Forrald fel s lass tűz n főzd a h st k szre, puh ra. T lald főtt Basmati rizzsel. Adal kanyagok, tart s t szer s mesters ges sz nez k n lk li term k Súly:14 gramm, Csomagolás súlya:18 gramm,
A Wokban k sz lt gyors Thai telek egyik remeke ez a sz szkever k, fűszerpaszta. Tartalmazza azokat a fűszereket, hozz val kat, amitől oly finom a Thai tel. K t szem lynek elegendő adag lesz belőle, s mind ssze 15 perc alatt el is k sz l. Felhaszn l si javaslat: egy serpenyőben hev ts 3 ek olajat k zepes hőfokra. Add hozz a tasak tartalm t s keverd j l meg. ntsd bele a 200 g kock zott csirkeh s darabokat, főzd, am g a h s megfől. nts hozz 2 ek vizet s add hozz a ceruzababot. Főzd k szre. Súly:
A Tikka Masala egy Klasszikus Indiai tel, amit ll t lag az Indi b l visszat rő angolok tal ltak ki, a saj t sz j z kre alak tva, megszel d tve a t l erős indiai zeket. Az ta Indi ban is k sz tik, mi eur paiak ltal ban csirkeh sb l k sz tj k, de Indi ban sok vari ci ja l tezik. Ez Anglia legn pszerűbb tele, egy felm r s szerint. Ez a főzősz sz/kr m az rt enyhe, mert az eur pai zl snek megfelelően lett fűszerezve. Aki a cs pőset szereti, annak javasoljuk chili hozz ad s t. Felhaszn l si javaslat: A
A Sz jabab Paszta zsia szerte haszn latos, Korea, K na, Jap n. Gyakran haszn lj k sert sh sb l k sz lt Stir-Fry telek zes t s re, de levesekben is tal lkozunk vele. A magas feh rje tartalm nak k sz nhetően, az erjeszt s alatt sok amino sav keletkezik, s val elegyedve adja a magas Umami rt k t. Ez az aranybarna Sz jabab Paszta enyh n s s s cs pős, kiv l an alkalmas koreai, k nai, jap n ihlet sű telek zes t s re, az eredeti rz s, zhat s el r s re. Egy b nevei: Cheonggukjang, Dajiang, Doenjang, Doub
A Doenjang, avagy a Sz jabab paszta a koreai konyha aj nd ka a vil gnak. A sz jabab magas feh rje tartalma miatt, az erjeszt s sor n sok amino sav keletkezik, amit s val keverve adja az rt kes s jellegzetes Umami zt. Az ze s s, zamatos, s egy kicsit egzotikus. Felhasznaacute;l si javaslat: Kiv l an alkalmas Stir Fry (Dobva-R zva) k sz lt telek zes t s re. A h sos telek (sert s, marha)k sz t s hez, dar lt sert sh shoz keverve s t s előtt, levesekhez (miso), m rtogat grill- s barbecue sz szokhoz,
A marhah s curry-je. Lass tűz n főtt Masman Curry nagy kulin ris lm ny. A k kusztej ebből sem maradhat ki (nem tartalmazza). ltal ban főtt rizzsel t lalj k. Nem tartalmaz zfokoz t, tart s t szert vagy mesters ges sz nez ket. Elk sz t si javaslat: 2 szem lynek hev ts 250 ml k kuszkr met a tasak tartalm val egy tt, adj hozz 250 g kock ra v gott marha- vagy csirkeh st s 250 ml vizet. Adj hozz kock zott burgony t s f ldimogyor t. Főzd k szre, zes tsd halsz sszal, t lald főtt rizzsel (J zm
Nemcsak Magyarorsz g legjobb Fűszerpaprik ja, de Bio termel sű is! Ez a 100% magyar alapanyagb l k sz lt, sz vmelengető sz nű, illat Fűszerpeprika Őrlem ny a lehető legjobb v laszt s az sszes kaphat paprika k z l. Főleg akkor, ha minden nk a saj t s a csal dunk eg szs ge. Eredetv dett Szegedi Paprika, Hungarikum. K ves malomban őr lt, ut rlelt, szab lyozott sz r t ssal k sz tett paprika. 2023-ban 1 Great Taste csillagotnbsp;nyert: A Great Taste Zsűri rt kel se: "Csod latos l nk sz ne s k l
A Bio Horv thorsz gi Tengeri S tisztas g r l s a magas sv nyi anyag tartalm r l h res. K l n sen a K lcium s a Potassium (K lium) tartalma kiemelkedő, amitől az egyed li zkarakter t nyeri. Sokkal kiegyens lyozottabb, rnyaltabb zeket k pvisel, mint a k z ns ges asztali s . Sokan, a benne l vő nyomelemek s Bio minős t se miatt b znak abban, hogy eg szs gesebb ez a s , mint az asztali s k. Felhaszn l si javaslat: Mindelhol, ahol s t haszn lunk. Kiv l S őrlők ut nt lt s re is, durva szemcs i dekor c
Huangxiao tea (黄小茶) egy tradicion lis k nai teafajta, amelyet fők nt a Guangdong tartom nyban termesztenek s ll tanak elő. Ez a tea oolong t pus , ami azt jelenti, hogy r szlegesen erjesztett, de nem annyira, mint a fekete tea, s nem annyira friss, mint a z ld tea. A Huangxiao tea k l nlegess ge abban rejlik, hogy a levelek sz l t a lep rl si folyamat sor n getik, ami jellegzetes s rg s sz n t adja. Illat s zvil g: A Huangxiao tea enyhe, vir gos illat , enyh n des s l gy zű, ami kellemesen kiegy