Laktózmentes tejhelyettesítő italok készítése házilag, a bolti ár töredékéért Vegital készülékekkel. Készíthető vele laktózmentes mandulatej, rizstej, kókusztej, mogyorótej, továbbá krémlevesek és juiceok is! De akár bébiétel házilag is készíthető a legtöbb Vegital készülékkel
Felhasználási javaslat: tápióka keményítővel és természtes borkósavval készült sütőpor. Mely alkalmas mindenféle liszt térfogatának növelésére. Javasolt mennyiség: 100 g paleo liszthez egy csapott mokkáskanál sütőpor adagolása (kb. 2-3 g). A sütőport 1 evőkanál citromlével érdemes kipezsegtetni. Összetevők: savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó.
HOGYAN TUDOD ÉRVÉNYESÍTENI AZ AJÁNDÉKUTALVÁNYT? Kattints a vegital.hu weboldalra és kövesd az alábbi lépéseket: 1.) Válaszd ki a termékeket, amiket megszeretnél vásárolni. 2.) Tedd az összes terméket kosárba, ha minden termék benne van, kattints a kosárban a „Tovább a pénztárba” gombra. 3.) Jobb oldalon a „Kupon/utalványkód megadása” mezőbe írd be az utalványon található kódot. A vásárlás végösszege így csökken az ajándékutalvány értékével. Ezután csak írd be a megrendeléshez adat
Átlagos tápérték 100 g-ban: Egy szelet: Energia: 1895 kJ / 451 kcal 947 kJ / 225 kcal Zsír: 20,8 g 10,4 g ebből telített zsírok: 3,3 g 1,65 g Szénhidrát: 50,47 g 25,24 g ebből cukor: 20,73 g 10,37 g Rost: 5,91 g 2,95 g Fehérje: 12,45 g
Az agáve a spárgafélék családjába tartozó pozsgás növény, sokféle faja van. Főként trópusi és szubtrópusi területeken nő. A különböző agáve fajták felhasználása széleskörű: ezekből nyerik például a tequilát is, fogyasztják sütve, levelének legkülső rétegét csomagolásra. A szirupot a növény nedvének besűrítésével nyerik. Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva! Összetevők: agáve szirup*Összetevők: agáve szirup**= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból Tápanyagtartalom (100 g-ban): Ene
Picike kis fehér gömböcskék sokasága, amelyek főzés hatására átlátszóak lesznek, mintha lazackaviár lenne. Dél-Amerikában őshonos, ott ugyanolyan gyakorisággal és változatosan fogyasztják, mint mi mondjuk a rizst. Magas keményítő tartalmának köszönhetően sok mindenre felhasználható: készíthetünk belőle desszertet, sűríthetünk vele leveseket, mártásokat. Mivel íze és illata semleges, ezért jól variálható, ízének kialakításában csak az anyagok véges sora szab határt. Felhasználása: puding készítéshez,
Zselatin újragondolva Az állati eredetű zselatint teljes mértékben helyettesíti, annak növényi alternatívája. Tengeri algából készül, melyet a napon megszárítanak, extrahálnak, majd mechanikai úton préselnek, és finom porrá őrölnek. A kíméletes eljárás során az algában lévő ásványi anyagok, zsírsavak és jód teljes mértékben megmaradnak. Koleszterinmentes kötőanyag, melegen oldható, hideg állapotban zselésedik. Felhasználási javaslat: Felhasználható szószok, dzsemek, desszertek sűrí
Könnyen emészthető, magas energiatartalmú élelmiszer. Tartósítószert, adalékanyagot nem tartalmaz, a tartósítás UHT csíramentesítéssel történik a legmagasabb minőség érdekében. A Delcoco a Cocomassal megegyező minőségű, kiváló kókuszkrém. A Delcoco kókuszkrémhez felhasznált kókuszdiók szintén Indonéziából származnak, de egy másik területről, így ízük kis mértékben eltér a Cocomas kókuszkrémhez felhasznált kókuszétól, íze gazdagabb, kókuszosabb, állagában sűrűbb, ezért könnyebb habosítani. Összetevő
Fogyasztási javaslat: Bármely napközbeni főétkezés mellett, mind a négy kapszula bevehető egyszerre, ugyanakkor jobb reggel vagy nappal, mint este. Ha maximalizálni szeretné a hasznosulást és/vagy érzékeny a gyomra, akkor a fehér kapszulát éhgyomorra, vagy étkezés után 2-3 órával vegye be, a sárga kapszulákból 1 db-ot az első, 1 db-ot a második főétkezése alatt, míg a lágyzselatin olajkapszulákat bármelyik főétkezéssel, de legjobb a zsiradékban legdúsabb, nem esti étkezéskor. Opcionális kiegészítés
Először roppan a szájban, majd lágyan olvad, éppúgy képes mosolyt csalni egy kisgyerek arcára, mint egy nagyvállalat vezérigazgatójáéra, és különleges pillanatokban a szavaknál is finomabban fejezi ki érzéseinket – erre talán ételeink közül egyedül a csokoládé képes! Az utóbbi időben divattá is vált a kézműves csoki, melynek elkészítésével otthon is kísérletezhetünk. Alapanyaga, a minőségi forrásból származó nyers kakaó, az elképesztően gazdag ízvilág mellett élettani szempontból is lenyűgöző. A kakaóbab
Reggeli és útravaló Leves és saláta Húsevőknek Vega ételek Desszert ,,Manapság rengeteg ember küzd emésztési panaszokkal, sokan közülük hisztaminintoleranciával. A sok tiltólista mellett Rubin Eszter könyve nagy segítség a mindennapokban, a már kipróbált, bevált receptek nagy terhet vesznek le a páciens válláról. Szeretettel ajánlom minden érintettnek, hozzátartozóiknak ezt a könyvet, a benne lévő recepteket és a kiegészítő információkat." Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász RUBI
A xantán egy íztelen és szagtalan por, amelyet szénhidrátból nyernek ki a Xanthomonas campestris segítségével. Stabilizátorként és emulgeálószerként szolgál, és nedvfelszívó képességének köszönhetően könnyen megköti a vizet, így javítja a gluténmentes termékekből álló tészta minőségét. Legfőképp a glutént helyettesíti, de használhatod hagyományos tortákhoz és süteményekhez is. A xantángumival a tészta könnyebb lesz, kevésbé morzsolódik, jobban megtartja formáját, és tovább megőrzi minőségét. A terméket li
Kiváló sütéshez, főzéshez. Jól hevíthető, többször is újrahasznosítható. A feldolgozott terméknek nincs kókusz aromája, így az ezzel készülő termékek ízvilágát nem befolyásolja. Nehezen oxidálódik. Magas a laurinsav tartalma. Vajat, margarint, étolajat helyettesíthetünk vele. Sütemények tészták, muffinok, szendvicskrémek kitűnő hozzávalója. Tápérték adatok 100 g termékben: Energia: 3700 nkJ/900 kcal Zsír: 100 g Ebből telített zsírsav: 91g Szénhidrát: 0g Fehérje: 0g Só:
Adagolás: Napi 1 csepp fogyasztását javasoljuk. A napi adag bármikor bevehető, de a legjobb étkezés előtt vagy közben, az első 1–2 falat után, vízbe cseppentve bevenni. Amennyiben C-vitamint vagy acetilciszteint szed, tegye időben elkülönítve, legalább fél óra különbséggel! Ellenjavallatok: autonóm hormontermelő szövet a pajzsmirigyben (kóros pajzsmirigy göbök) vagy a petefészekben, alacsony szelénbevitel. Hatóanyag 1 adagban (1 cseppben) Jód (kálium-jodidból és kálium jodátból) 600 mcg (NRV*
A TITOK Halkollagén peptidek + MSM halkollagén-alapanyagául a francia Naticol® halkollagénje szolgál. A gyors és maradéktalan hasznosulást az általunk választott, leginkább előemésztett változat biztosítja, amelynek átlagos peptidmérete 2000 Dalton alatti. A szervezeti kollagén 95%-a, beleértve a csontokat is, az I-es típusú kollagének csoportjába tartozik. Közülük azonban csak a halkollagén Neu5Gc-mentes, ezért azon szigorú autoimmun diétát követők számára is fogyasztható, akiknek kerülniük kell az emlős
Felhasználási javaslat: A TITOK Halkollagén peptidek + MSM napi ajánlott adagja 5,75 gramm (2 púpos teáskanálnyi), tehát a tasakban lévő teljes, havi mennyiség harmincadrésze. Az adagolása nem szigorú, így egyáltalán nem baj, ha egyik nap kicsit többet, másik nap kicsit kevesebbet vesz be. Tetszőleges napszakban, bármilyen folyadékba belekeverhető, de elkeverés nélkül és elegyedés előtt, akár egy presszókávés csészébe engedett kevéske víz tetejéről is lehörpinthető, pár korty ivásával utána. Persze egy fi