Laktózmentes tejhelyettesítő italok készítése házilag, a bolti ár töredékéért Vegital készülékekkel. Készíthető vele laktózmentes mandulatej, rizstej, kókusztej, mogyorótej, továbbá krémlevesek és juiceok is! De akár bébiétel házilag is készíthető a legtöbb Vegital készülékkel
Fekete-barna tömbökben bányásszák, az indiai konyha hagyományos ételeinek elengedhetetlen ízesítője. Színét vasoxid tartalmának köszönheti. Igazi gourmet só, kéntartalma miatt ad egy enyhe fűszeres, füstös ízt az ételeknek. Íze hasonlít a tojás ízéhez, ezért szokták annak helyettesítésére is használni. Száraz, hűvös helyen tárolandó! Származási hely: Pakisztán
Kimchi recept Hozzávalók: Körülbelül 10-12 csíkokra szeletelt kínai kel levél 2 közepes, nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépa 1 csokor, vékony csíkokra vágott hónapos retek, vagy annak megfelelő mennyiségű jégcsap retek 1 közepes lila hagyma, ugyancsak vékonyan felszeletelve 4-5 db apróra felkockázott fokhagyma 2 cm reszelt gyömbér 1/2 ek só 1 ek méz, de bármilyen cukor megfelelő, ami táplálékul szolgál az erjesztő baktériumok szám
Napi adag: 1 db Lipofil olajkapszula (barna) + 2 db Hidrofil gyomorsav-ellenálló, vegán porkapszula (narancssárga) + 5 ml (4,4 g) komplementer italpor Fogyasztási javaslat: Már a gyermektervezés gondolatától kezdve javasoljuk a szedését, ideálisan legalább 3 hónappal a fogantatás előtt, egészen a szoptatás végéig, sőt még akár tovább is érdemes lehet. Vasat ne szedjünk, csak ha igazoltan vashiányosak vagyunk, de még akkor is érdemes 1-2 hónap GAL+ Babaváró szedése után újra ellenőrizni, mert n
Elkészítés: Mossunk meg 20-25 dkg bio szójababot és áztassuk be 24 órára. Másnap öntsük egy fém tálba a megpuhult szójababot, majd a Smart Chefbe, vagy egy kuktába öntsünk kb. 2 cm vízet és tegyük bele a szójával teli tálat. Körülbelül 2-3 órát főzzük, de az állaga akkor lesz jó, ha az ujjunkkal könnyedén szét tudjuk nyomni a babot. Ha kész, akkor 40 fokosra, vagy szobahőmérsékletűre hűtjük, elosztjuk a fermentáló két lyukacsos tálcáján. Körülbelül 30 ml vízben jól elkeverjük a natto kultúrát és a felé
Miért érdemes savanytó startert használni a zöldségek és gyümölcsök kovászolásához? - nincs félrement erjedés, garantált a minőség - az erős baktérium törzsek kiszámítható módon fognak erjeszteni - roppanós, egészséges állagú zöldségek - fergeteges aromák és illatok - a nagy mennyiségű baktérium hamarabb savanyít, de nem savanyít túlzottan - starter használatával általában tartósabb az étel, mert természetes tartósító anyagok (nizin) is termelődnek - kevés sóval, vagy só nélkül is tökéletes
Vízben oldva, belsőleg fogyasztva erősen lúgosító hatású. Rendszeresen fogyasztva sokat javíthatunk vele szervezetünk ellenálló képességén. Puffadáskor is hathatós segítség, de sütésnél is használható. Citromlével természetes fogkrém készíthető belőle, fertőtlenítő hatását kihasználva takarításhoz és áztatáshoz használhatjuk. Felhasználási javaslat: A termék sokféle módon felhasználható. Főzéskor vízlágyításra alkalmazható közvetlenül a főzővízbe, savlekötés esetén vízben elkeverve, bőséges
Fűszerezési célokra termesztett rózsa különösen illatos, használják ételek ízesítésére, parfümök illatosítására, rózsaolaj préselésére. Főleg az arab konyhák közkedvelt fűszere, de dél-Franciaországban is elterjedt, észak-Afrikai hatásra. Felhasználási javaslat: Vízbe áztatva, levével ízesíthetjük arab ihletésű ételeinket, süteményeinket, de édességek tetejére szórva egzotikus és mutatós. A termék zellert, mustármagot, szezámmagot és búzalisztet is csomagoló üzemben készült. Származási hely: Egyi
A hibiszkuszvirág íze frissítő, savanykás, C-vitaminban is gazdag, erősen vérnyomáscsökkentő, és a teája szép vörös színű, koffeinmentes. Ételünket pikánssá teszi, vörös színűre festi. Fokozza a szervezet ellenálló képességét, antioxidánsokat, antociánokat, polifenolokat, és olyan elemeket tartalmaz, amelyek együttese öregedésgátló hatású. Származási hely: Nigéria A termék zellert, mustármagot, szezámmagot és búzalisztet is csomagoló üzemben készült.
Csirkehús zöldségekkel, lencsével és spenót levéllel, pikáns mártásban TIPP: tálald friss petrezselyemzölddel, citromlével meglocsolva Tárazz be pár üveggel! Legközelebb csak előkapod a polcról vagy a táskádból, 2 perc megmelegíteni és kész is a finom ebéd vagy vacsora, adalék, tartósítószer, tejtermék, tojás és hozzáadott cukor nélkül. Összetevők: csirkecombfilé (36%), zöldségek változó arányban (24%) /sárgarépa, kápia paprika, lencse, spenót/, vöröshagyma, kókusztej /kókusztej kivonat (85%), ví
Elkészítési javaslat: A termék melegítés után azonnal fogyasztható. Az üveg tartalmát öntsük serpenyőbe és melegítsük fel tűzhelyen, vagy tányérra szedve helyezzük mikrohullámú sütőbe. Összetevők: zöldségek változó arányban (36%) , csicseriborsó (30%), kápia paprika, sárgarépa, spenót, víz, hámozott paradicsom, paradicsomlé, vöröshagyma, barna rizsliszt, kókuszolaj, só, fűszerek Tömeg: 350 g (1 adag) Tápértékek: Átlagos tápérték 100g-ban 1 a
Összetevők: quinoa* *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. A quinoa egy dél-amerikai gabonaféle, az inkák a Magok Anyjának tartották. Peruban és Bolíviában termesztik elsősorban, főleg a sziklásabb, szikesebb vidékeken. 180 centisre is megnő, levelei spenótra emlékeztetnek, a magokat a szár csúcsán hozza ez a számunkra - még - ismeretlen növény. Magja kicsi, elefántcsont-színű, és a köleshez hasonló méretű gyöngyszemecske. Felhasználása
Jelentőség, hatások: A többi hüvelyeshez hasonlóan a vörös lencsének is magas a fehérje és rosttartalma, amelyek növelik a teltségérzetet és hasznosak azokra nézve, akik csökkenteni szeretnék a testsúlyukat. Számos fontos ásványi anyagot tartalmaz, mint például vasat. Ezen kívül a vörös lencse bővelkedik úgynevezett fitonutriensekben, amelyek elősegíthetik a egészség megőrzését és betegségek megelőzését. A vörös lencse tartalmaz antinutritív anyagokat is, amelyek rontják egyes tápanyagok (pl. a vas)
Származási hely: Magyarország Összetevők: só, rozmaring, fokhagyma, majoranna, zsálya, tárkony, petrezselyem, zeller, paszternák, sárgarépa, póréhagyma, vöröshagyma Az aláhúzott összetevő allergén
Származási hely: Magyarország Összetevők: só, paprika, majoranna, bors, rozmaring, fokhagyma, mustármag, gyömbér Az aláhúzott összetevők allergén. Kiszerelés: 20 g
A zabkorpa a legismertebb élelmi rostban gazdag tápanyagaink egyike, mely alkalmas a rosthiányos táplálkozás kialakulásának megelőzésére. Sokoldalú élettani hatása segít az egészséges táplálkozás kialakításában, ezáltal egészségünk megőrzésében. A zabkorpa a búzakorpához hasonló hatású, sok víz oldékony rostot tartalmaz. Tárolási információ: száraz, hűvös helyen tartandó! Származási hely: Egyesült Királyság Összetevők: Zabkorpa Átlagos tápérték 100 g termékben: Összetevők: zabkorpa Tá