www.gyongyosikosarkozosseg.hu webáruház - online vásárlás gyorsan és könnyedén
A keverék 80 %-át a Mezei szegfűgomba adja, melyet csiperke fajok tesznek zamatosabbá. Pörköltek, levesek, töltelékek készítéséhez ajánlom.
Legeltetett gyepek apró, szegfűszegre emlékeztető, fűszeres illatú gombája. Kevés gombák egyike, mely áztatás során szinte teljesen visszanyeri eredeti állapotát. Kitűnő levesek, tojásos ételek, mártások, húsételek, töltelékek készítéséhez.A szárítmányt langyos vízben 1-2 órán át kell áztatni, annyi folyadékban, hogy ellepje. Áztatáskor többszöri átöblítés szükséges a lemezek között maradt esetleges szennyeződések miatt.
Legeltetett gyepek apró, szegfűszegre emlékeztető, fűszeres illatú gombája. Kitűnő levesek, tojásos ételek, mártások, húsételek, töltelékek készítéséhez.
Egyik legismertebb, legkedveltebb erdei gombánk, melyet a Mátra és a Bükk hegység tölgy- illetve bükköseiből gyűjtök. Dióra emlékeztető íze, különleges aromája miatt a legkülönbféleképpen felhasználható, ezáltal gasztronómiai értéke is jelentős. A szárítás során a zamatanyagok még inkább kiteljesednek, koncentrálódnak, ezért kiváló alapanyag és fűszer. Kitűnő vadhúsokból, vörös húsokból készült pörköltek, de levesek, sültek, fasírtok, töltelékek, mártások készítéséhez, továbbá halakhoz is ajánlom.A szárít
Zamatos erdei gombák keveréke, melyben a vargánya kellemes ízvilágát a tuskógomba, illetve az érdestinóru emeli még kiválóbbá, így különlegesebbé téve a pörkölteket, leveseket, fasírtokat, töltelékeket, tojásos ételeket. 20 perces hőkezelés után fogyasztható!
Zamatos erdei gombák keveréke, melyben a vargánya kellemes ízvilágát a tuskógomba, illetve az érdestinóru emeli még kiválóbbá, így különlegesebbé téve a pörkölteket, leveseket, fasírtokat, töltelékeket, tojásos ételeket.20 perces hőkezelés után fogyasztható!
Egyik legismertebb, legkedveltebb erdei gombánk, melyet a Mátra és a Bükk hegység tölgy- illetve bükköseiből gyűjtök. Dióra emlékeztető íze, különleges aromája miatt a legkülönbféleképpen felhasználható, ezáltal gasztronómiai értéke is jelentős. A szárítás során a zamatanyagok még inkább kiteljesednek, koncentrálódnak, ezért kiváló alapanyag és fűszer. Kitűnő vadhúsokból, vörös húsokból készült pörköltek, de levesek, sültek, fasírtok, töltelékek, mártások készítéséhez, továbbá halakhoz is ajánlom.A szárít
Egyik legismertebb, legkedveltebb erdei gombánk, melyet a Mátra és a Bükk hegység tölgy- illetve bükköseiből gyűjtök.Dióra emlékeztető íze, különleges aromája miatt a legkülönbféleképpen felhasználható, ezáltal gasztronómiai értéke is jelentős.A szárítás során a zamatanyagok még inkább kiteljesednek, koncentrálódnak, ezért kiváló alapanyag és fűszer.Kitűnő vadhúsokból, vörös húsokból készült pörköltek, de levesek, sültek, fasírtok, töltelékek, mártások készítéséhez, továbbá halakhoz is ajánlom.
Összetevők: csipkebogyó, víz, cukor, Kálium-szorbát.Hígítási arány 1:9 javasolt.Tárolás száraz, hűvös helyen.
A virágport joggal minősítik szupertápláléknak, mert a rostok kivételével mindent tartalmaz, ami az élethez szükséges. A virágpor a szó legszorosabb értelmében vett fehérje táplálék. Megemlíthetjük közülük a nélkülözhetetlen aminosavakat: hisztidint, triptofánt, metiomint, leucint, lizint, lubaminsavat, cisztint stb. Jelentős mértékben tartalmaz főleg a "B" csoporthoz tartozó vitaminokat is: riboflavint (G vitamin), pridoxint (B6 vitamin), tiamint (B1 vitamin), nikotinsavamidot, pantotensavat, folsavat és
A dió és a méz önmagában is finom, együtt pedig kiváló csemege, mely hihetetlenül egészséges, hiszen egyesíti a méz és a dió jótékony hatásait. Számtalan, a szervezet számára fontos enzimet, vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz. A dió nagyszerű forrása a telítetlen zsírsavaknak és fontos szerepe van a rák megelőzésében is, ugyanis a dióban található polifenolok gátolják a rákos sejtek kialakulását. Erősíti az érfalakat, védi a szívet.
Akácméz felhasználásával készült, bodzavirágágyon érlelt mézkülönlegesség. Igazi ínyencség, melynek ízében kidomborodik a bodza frissessége. Antibiotikus hatású, főleg légúti megbetegedések, meghűlések és gyulladások kezelésében alkalmazható.
A levendula virágágyon érlelt mézkülönlegesség igazi ínyencség, melyet intenzív levendula illat és aroma jellemez. A levendulás méz egyszerre ötvözi a méz és a levendula gyógyerejét, mely nagyon jó nyugtató hatású, desszertméznek is kiváló.
A propoliszos méz a propolisznak és a kiváló minőségű méznek a keveréke, mely egyszerre ötvözi a propolisz és a méz gyógyerejét. Belsőleg fogyasztva gyulladáscsökkentő, a légutak és a tüdő, a vesemedence gyulladásaira is jótékony hatással bír. Mandulagyulladás és torokgyulladás, torokfájás, rekedtség esetén ajánlatos propoliszos mézet fogyasztani, vagy immunerősítés céljából, hogy megelőzzük az influenzás megbetegedések és a meghűlések okozta panaszokat. Fogyaszthatjuk kondíciójavítás nagyobb erőnlét, vag
Az olajretek egy ritkán termelt mezőgazdasági növény, melynek méze igazi különlegesség. Gyorsan kristályosodó mézfajta. A népi orvoslás főleg máj és epe problémákra ajánlja, de antibakteriális hatása miatt köhögés, rekedtség esetén is hasznos a fogyasztása.