Kotányi füstölt, egész feketebors 400ccm-es műanyag dobozban. Töltősúly: 215g 7 napig tartó bükkfán füstölés eredménye ez a füstös, tüzes borskülönlegesség. Grillételek, raguk és halételek tökéletes kiegészítője.
Kotányi zselatin 1200ccm-es műanyag dobozban. Töltősúly: 700g Ajánljuk: disznósajtokhoz, zselékhez, aszpik szilárdításhoz. A zselatin semleges ízű, színtelen, kb 30°C-on oldódik.
Erdélyi ízek csomborral, azaz borsikafűvel. Összetétel: majoranna, borsikafű, kapor, lestyán, tárkony
A négyféle bors íze különböző, de egymást tökéletesen kiegészítve összhangot alkotnak. Dekorálásra is kitűnő. Harmonikus ízt kölcsönöz grillezett húsoknak, halaknak, salátáknak, leveseknek, szószoknak és burgonyás ételeknek.
A rozmaring karakteres, gyantához hasonlító, enyhén kesernyés ízű fűszer. A mediterrán konyha jellegzetes fűszere, használhatjuk húsételek (bárány, szárnyas), burgonyás és zöldséges ételek fűszerezésére.
A szegfűbors erősen aromás, kissé borsos ízű fűszer. Emlékeztet a szegfűszegre, fahéjra, szerecsendióra. Domináns íze miatt óvatosan adagoljuk. A szegfűbors kiválóan alkalmas halételek, pácolt halak (hering) és vadételek ízesítésére. Használhatjuk marhasülthöz, hurkához és bárányhúshoz is.
A petrezselyemnek fűszeres-friss íze van, enyhe citrus jelleggel. Csak rövid ideig melegítsük, hogy megőrizze aromáját. A petrezselyem általános fűszere a húsételeknek, halaknak, a tenger gyümölcseinek, leveseknek, szószoknak, zöldségeknek, rizsnek, tészta- és tojásételeknek.
A rozmaring karakteres, gyantához hasonlító, enyhén kesernyés ízű fűszer. A mediterrán konyha jellegzetes fűszere, használhatjuk húsételek (bárány, szárnyas), burgonyás és zöldséges ételek fűszerezésére.
A metélőhagymának fűszeres-friss, vöröshagymára emlékeztető aromája van, de íze annál enyhébb, finomabb. Használható hús-, hal- és szárnyas ételekhez, zöldségekhez, levesekhez, szószokhoz, tojásételekhez és különböző salátákhoz.
Az oregánó aromás-fűszeres, enyhén kesernyés és borsos ízű fűszer. A szárított oregánó intenzívebb, mint a friss. Már a főzés elején hozzáadhatjuk az ételhez. Az oregánó elmaradhatatlan fűszere az olasz konyhának, így a pizzáknak, paradicsomos mártásoknak, vagy grillezett halaknak, húsoknak. Nagyon jól illik sült zöldségekhez is, úgy, mint a padlizsánhoz, cukkinihez, paprikához. De finomíthatunk vele salátát, sajtos és tojásos ételeket is.
A medvehagyma enyhén fűszeres, fokhagymára emlékeztető ízű fűszernövény. A KOTÁNYI Medvehagymát különös gondossággal szárítottuk, hogy aromáit minél jobban megőrizze Önnek, így kis mennyiséget felhasználva is elérheti a kívánt ízt. A KOTÁNYI Medvehagymát csak a főzés végén adja az ételhez, hogy aromái intenzívek maradjanak. Kiválóan illik tejszínes, tejfölös levesekhez, krumplipüréhez, vajhoz, salátaöntetekhez.
A majorannának erős, aromás illata van, hasonlít a kakukkfűre, de még édesebb annál. Íze jellegzetes és enyhén kesernyés. Aromáját a főzés során adja át, ezért már a főzés elején az ételhez kell adni. Használhatjuk hús-, szárnyas -, burgonyás - és gombaételekhez, paradicsomos szószokhoz, salátákhoz, levesekhez.
A lestyán illata a zellerre és a leveszöldségre, íze az ételízesítőre emlékeztet. A KOTÁNYI Lestyánt úgy szárítottuk, hogy a lehető legtöbb illóolajat és aromát őrizzük meg Önnek. Így kis mennyiséget felhasználva is elérheti a kívánt harmonikus, lestyános ízt. Ideális túrókrémek, levesek, salátaöntetek, hüvelyesek és húsételek ízesítésére
A kapornak kellemesen fűszeres és igen jellegzetes aromája van. A kapor hő hatására elveszti jellegzetes aromáját, ezért csak a főzés végén adagoljuk az ételhez.
A koriander enyhén fűszeres, édeskés és kissé csípős ízű narancsos-fahéjas jelleggel. A koriander jellegzetes fűszere a mézessüteménynek, kenyérnek. Jól illik hús-, szárnyas- és vadételekhez. A curry fűszerkeverék jellegzetes alkotóeleme.