Összetevők: jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), paprika, kukoricakeményítő, fokhagyma, bors, majoranna, rozmaring. Felhasználási javaslat: A Sültcsirke fűszersó fűszerek és só harmonikus kombinációja, melyet a ropogós sültcsirke elkészítéséhez fejlesztettünk ki, de bármilyen szárnyashúshoz ideális. A sütésre szánt húst kívül-belül erősen dörzsöljük be a fűszersóval, majd a szokott módon süssük meg. Minden, általunk árult Kotányi termék nátrium-glutamát mentes!
Összetevők: jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), kakukkfű, paprika, vöröshagyma, fokhagyma, bors, majoranna, rozmaring.
Összetevők: Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), fokhagyma, kömény, koriander, vöröshagyma, bors
Összetevők: jódozott étkezés só (étkezési só, kálium-jodid), vöröshagyma, paprika, fokhagyma, oregánó, cukor, bors, rozmaring. Felhasználási javaslat: Válogatott fűszerek és aromás zöldnövények speciális keveréke, mely a görög konyha ízeit idézi. A gyros-t Görögországban hagyományosan bárányhúsból készítik, de lehet borjú- vagy sertéshúst is használni. Ezt a tipikusan görög specialitást tzatzikivel egészítik ki.
Összetevők: jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), bors, vöröshagyma, fokhagyma, mustármag, természetes aroma (zellert és szóját tartalmaz), cayennebors, oregánó, kurkuma, koriander, borsórost, rozmaring, bazsalikom, görögszéna, gyömbér, római kömény, kukoricakeményítő.
Webáruházunk egyik legkedveltebb terméke. Összetevők: jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), paprika, bors, mustárpehely, vöröshagyma, fokhagyma, koriander, petrezselyem, kakukkfű, borsórost, repceolaj. Felhasználási javaslat: A Grill-Argentín fűszerkeveréket leginkább marhasültekhez ajánljuk, de jól harmonizál sertés- és szárnyashússal is. A húst jól fűszerezzük be a fűszerkeverékkel és rövid ideig hagyjuk állni, majd süssük ki.
Régebben a bors az arany árával vetekedett, és a "fűszerek királyának" tartották. A feketebors igen csípős, aromás fűszer. Az őrölt borsot a főzés végén adjuk az ételhez. Általában a sötét ételek fűszerezésére használjuk, de különösen jól illik a marhahúshoz, steakhez.
Jellegzetes a tárkonyra az enyhén kesernyés, borsos íz és az erőteljes aromás illat. Aromáját leginkább valamilyen savanyító hozzávalóval (ecet, mustár, bor, citromlé) kombinálva tudja kifejteni. A tárkony rövid főzési időt igényel, ezért röviddel a főzés befejezése előtt adjuk az ételhez. A klasszikus francia hal- és húsételek, továbbá gombás és zöldséges ételek elmaradhatatlan fűszere, de használhatjuk fehérborecet, mustár és savanyúságok ízesítésére is.
Régebben a bors az arany árával vetekedett, és a "fűszerek királyának" tartották. A feketebors igen csípős, aromás fűszer. Főzés közben adja át aromáját. Általában a sötét ételek fűszerezésére használjuk, de különösen jól illik a marhahúshoz, steakhez.
A majorannának erős, aromás illata van, hasonlít a kakukkfűre, de még édesebb annál. Íze jellegzetes és enyhén kesernyés. Aromáját a főzés során adja át, ezért már a főzés elején az ételhez kell adni. Használhatjuk hús-, szárnyas -, burgonyás - és gombaételekhez, paradicsomos szószokhoz, salátákhoz, levesekhez.
A fokhagymának intenzív, erős aromája van. Sokféleképpen használhatjuk. Ne tegyük forró olajba, mert megkeseredhet. Kiválóan alkalmas húsételek, saláták, szószok és zöldségek ízesítésére.
A petrezselyemnek fűszeres-friss íze van, enyhe citrus jelleggel. Csak rövid ideig melegítsük, hogy megőrizze aromáját. A petrezselyem általános fűszere a húsételeknek, halaknak, a tenger gyümölcseinek, leveseknek, szószoknak, zöldségeknek, rizsnek, tészta- és tojásételeknek.
Összetevők: jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), paprika, kömény, fokhagyma, cayennebors. Felhasználási javaslat: A Grill fűszersó aromás-füstös ízt kölcsönöz a grillezett ételeknek. Mindenféle grillezésre alkalmas húshoz ajánljuk. Sütés előtt a hús mindkét oldalát szórjuk meg a fűszerrel, majd süssük készre.
Összetevők: jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), paprika, kukoricakeményítő, fokhagyma, bors, majoranna, rozmaring. Felhasználási javaslat: A Sültcsirke fűszersó fűszerek és só harmonikus kombinációja, melyet a ropogós sültcsirke elkészítéséhez fejlesztettünk ki, de bármilyen szárnyashúshoz ideális. A sütésre szánt húst kívül-belül erősen dörzsöljük be a fűszersóval, majd a szokott módon süssük meg.
Kotányi fokhagyma mix fűszersó füstölt sóval 56 g