A kakukkfű egy jellegzetes ízű fűszer, füstös, enyhén kesernyés aromával. Aromáját akkor fejti ki a legjobban, ha már a főzés elején az ételhez adjuk. A kakukkfű a mediterrán ételek alapfűszere. Használhatjuk húsokhoz, halakhoz, levesekhez, szószokhoz, salátákhoz, zöldségekhez, burgonyából készült ételekhez. A kakukkfű mindemellett könnyebben emészthetővé teszi az ételeket.
Régebben a bors az arany árával vetekedett, és a "fűszerek királyának" tartották. A feketebors igen csípős, aromás fűszer. Főzés közben adja át aromáját. Általában a sötét ételek fűszerezésére használjuk, de különösen jól illik a marhahúshoz, steakhez.
Régebben a bors az arany árával vetekedett, és a "fűszerek királyának" tartották. A feketebors igen csípős, aromás fűszer. Az őrölt borsot a főzés végén adjuk az ételhez. Általában a sötét ételek fűszerezésére használjuk, de különösen jól illik a marhahúshoz, steakhez.
A fokhagymának intenzív, erős aromája van. Sokféleképpen használhatjuk. Ne tegyük forró olajba, mert megkeseredhet. Kiválóan alkalmas húsételek, saláták, szószok és zöldségek ízesítésére.
A borsikafű erőteljes aromája a majorannára és a kakukkfűre emlékeztet, míg illata a fenyőre. Ha kímélő ételt készít, akkor bors helyett használja a KOTÁNYI Borsikafüvet, amellyel a borséhoz hasonló ízhatást érhet el. Jól harmonizál babos ételekkel, hallal, bárány- és kecskehússal.
A fehérborsnak eltávolítják vékony héját és a napon megszárítják. A fehérbors hasonló erősségű, mint a feketebors, de lágyabb aromájú. Világos, tejszínes szószok, levesek, saláták, halak, szárnyas és húsételek fűszerezéséhez ajánljuk
A bazsalikomra jellemző az intenzív-fűszeres, borsos-édeskés aroma. Hogy minél jobban átadja aromáját, javasoljuk, hogy a főzés végén adagolja az ételhez. A bazsalikom a mediterrán és olasz konyha klasszikus és elengedhetetlen fűszere. Különleges ízt kölcsönöz zöldségeknek, leveseknek, hús- és halételeknek.
A borókabogyónak gyantás aromája és enyhén kesernyés, édeskés íze van. Felhasználás elõtt a bogyókat nyomjuk szét, hogy aromája jobban érvényesüljön. Használhatjuk: hús- és vadpácok, szószok, zöldségek (káposzta, savanyú káposzta), levesek, savanyúságok fűszerezésére
Tökéletes választás halételekhez és tenger gyümölcseiből készült ételekhez is. Összetevők: Jódozatlan só, (12%) citrompor (maltodextrin, szárított gyümölcs), vöröshagyma, (6%) fokhagyma, borsórost, bors, rozmaring, kapor, gyömbér, (0,3%) természetes citromaroma, kurkuma
Ajánljuk: karajhoz, rostélyoshoz, fasírthoz, darált húsos ételekhez, de akár steakburgonyához is tökéletes Összetevők: jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), mustármag, cukor, fokhagyma, vöröshagyma, füstölt paprika, bors, oregánó, paprika.
A Currypor egy pikáns fűszerkompozíció, mely tipikus keleti ízt kölcsönöz az ételeknek. Ahhoz, hogy a curry teljes aromája kiteljesedjen, a curryt alacsony hõfokon zsiradékban enyhén elõ kell melegíteni. Ajánljuk szárnyasokhoz, halakhoz, rizses és zöldséges ételekhez. Összetevők: kurkuma, koriander, görögszéna, gyömbér, római kömény, jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), kukoricakeményítő, cayennebors Ez a termék megtalálható kisebb kiszerelésben is a webáruházban, az alábbi linke
Összetevők: (58,5%) chili, paprika, római kömény, jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), fokhagyma, bors, oregánó, cayennebors, borsórost. A Kotányi Chilipor egy különleges keverék pikáns összetevőkkel. A finomra őrölt chili nagyszerűen illik az aromás fűszerekhez, és különleges ízt kölcsönöz az ételeknek. A Kotányi Chilipor fűszerkeveréket használhatjuk chilis babhoz, tojás-, hús- és halételekhez és pástétomokhoz.
Összetevők: fahéj, szerecsendió, koriander, gyömbér, édeskömény, szegfűszeg, szegfűbors, ánizs, csillagánizs, bors, kardamon E fűszerkeveréket a mézessütemény fűszerezéséhez fejlesztették ki, de használhatjuk vadhúsokból készült ételekhez is, melyeknek különleges ízt kölcsönöz.
Összetevők: jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), bors, kömény, füstölt paprika, koriander, zöldnövényi fűszerkeverék (petrezselyem, metélőhagyma, paprika, póré, vöröshagyma, zellerlevél, pasztinák, kapor, karotta, lestyán), rozmaring, majoranna, mustármag, cayenne bors. A Barbecue fűszersó fűszerek harmonikus keveréke, mely fűszeres, enyhén csípős grill aromát kölcsönöz a grillételeknek. A Kotányi Barbecue fűszersó bármilyen húsféléhez ideális. Sütés előtt dörzsöljük be a húst a fűszer
Összetevők: jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), paprika, kömény, fokhagyma, cayennebors. Felhasználási javaslat: A Grill fűszersó aromás-füstös ízt kölcsönöz a grillezett ételeknek. Mindenféle grillezésre alkalmas húshoz ajánljuk. Sütés előtt a hús mindkét oldalát szórjuk meg a fűszerrel, majd süssük készre.