A konjac liszt a konjac növény gyökérgumójából készül. Ez a mindenmentes növényi eredetű alapanyag különleges sűrítő tulajdonsággal bír: kitűnő vízmegkötő képessége miatt ételek sűrítéséhez, pudingok, mártások, krémek készítéséhez kiválóan felhasználható. Általában egy-egy recepthez csupán néhány grammra van szükség, hogy tökéletes állagú piskótát, krémet, pudingot kapjunk. Emiatt érdemes pontosan követni a receptek utasításait, és pontosan adagolni a kívánt végeredmény elérése érdekében. A konjac liszt a
A kölesliszt jellemzői az egyetlen gabonaféle, amelyik teljes értékű fehérjéket tartalmaz, és amelyik lúgos kémhatású. Nem okoz gázképződést, könnyen emészthető. Gazdag ásványi anyagokban: kálium, kalcium, vas, foszfor, magnézium, nátrium, fluor, szilícium megvéd a fogszuvasodástól, erősíti a látást, késlelteti az öregedést hozzájárulhat a vércukorszintet szabályozásához Vitaminjai: A, B1, B2, B3 gyulladáscsökkentő immunerősítő csökkenti a vér koleszterinszintjét A köles
Barna rizsliszt A barna rizsliszt lényegében egy feldolgozási, finomítási folyamat során keletkezik. A rizsszemnek csak a legkülső héját távolítják el, így az értékes tápanyagok a rizsszemben maradnak. A barnarizsből készült rizslisztnek jelentős a B1, B2, B3, B6 és E vitamin, valamint foszfor, magnézium, cink, kálium, szelén tartalma. Fogyasztása kedvezően hat a vérkeringésre, az izmok működésére és a csontokra. Fogyasztása révén kellemes telítettséget érzünk, tehát fogyókúrázók körében is népszerű és
Csicseriborsó liszt 500g A csicseriborsó melegítő hatású, magas kalóriatartalma mellett magas fehérjetartalmú, rostokban gazdag hüvelyes. A csicseriborsónak kedvező élettani hatásai vannak. Mivel élelmi rostokban gazdag, így támogatja emésztésünk munkáját, és segít megszabadulni a bélfalakon lerakódott salakanyagoktól. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a vérnyomás normalizálásához, segíti a koleszterin kiürülését szervezetünkből, ezáltal csökkentve a szív- és érrendszeri bet
Zabpehelyliszt A zabpehelyliszt a gabonafélék között az egyik leggazdagabb fehérjeforrás, az aminosavak gazdag tárháza. Antioxidánsokban, ásványi anyagokban is gazdag. Megtalálható benne az alumínium, a cink, a foszfor, a kálium, a kalcium, a kobalt, a magnézium, a vas. Magas a B- és E-vitamin-tartalma. Hozzájárulhat a vérnyomás csökkentéséhez és a keringés javításához. A zabpehelyliszt felhasználása Kiválóan alkalmas mártások, levesek, főzelékek sűrítéséhez, töltelékes áruk készítés
Finom, puha, világos színű házi kenyér Több nap után is puha marad és mellékízmentes. Nagyon könnyen kezelhető lisztkeverék! Gluténmentes kenyér lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk finom puha, világos színű, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül. A Szafi lisztkeverékkel: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, kukoricamentes, rizsmentes, burgonyamentes, zsírszegény, vegán kenyér készíthető. A termékhez nem használtak áll
Gluténmentes lisztkeverék, csökkentett szénhidráttartalmú kenyérhez és péksüteményhez A Szafi kenyér és péksütemény lisztkeverék segítségével könnyedén készíthetünk szénhidrát-csökkentett, gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, kelesztés nélküli kenyeret, zsemlét, kalácsot, pizzát, pogácsát illetve sós vagy édes péksüteményeket, bejglit, valamint palacsinta, piskóta készítésére is kiválóan alkalmas. A termékhez nem használtak állati eredetű termékeket, összetevőket, ezért szennyeződéstől mentesen ga
A rozsliszt jellemzői A rozslisztet elsősorban kenyér sütéséhez használják. Mivel a rozs sikértartalma jóval kisebb a búzáénál, nem kel meg annyira a belőle készített kenyér, így a rozsliszttel, rozslisztből készült kenyér tömörebb és sötétebb a tisztán búzalisztből készülteknél. Ez ellensúlyozható, ha búzaliszttel vegyesen használjuk, vagy sikért adunk hozzá. A rozsból őrölt liszt kevesebb zsírt és több ásványi anyagot tartalmaz, mint a világosabb színű búzaliszt. A rostokban gazdag rozs kedvező é
A pizzaliszt jellemzői A pizzalisztet a molnárok 00-ás lisztnek is hívják. Lényeges a különbség a sima finomlisztből (BL55 búzafinomliszt és a 00-ás pizzalisztből készült tészta között. A nagy gonddal kiválasztott legjobb minőségű búzából extra finomra őrölt és többször átszitált 00-ás liszttel könnyebb a munka: a tészta rugalmasabb, lazábban gyúrható mert nem ragad, mégis nagyon elasztikus lesz. A pizza őshazájában, Olaszországban a legigényesebb pizzaszakácsok csak 00-ás lisztből készítenek pizzatés
A búzasikérről bővebben A búzasikér, más néven búzafehérje maga a glutén. A sikérben fehérje, zsír, cukor, keményítő és más természetes összetevők találhatók. Használatával a tészták szénhidráttartalma csökken és nő a fehérjetartalma, továbbá az állaga is jobb lesz. A búzasikér egy rugalmas, duzzadásra képes alapanyag. A használata ajánlott kenyér sütésnél, diétás kelt tészták készítésénél. Szép magas kenyeret lehet vele sütni, anélkül, hogy a közepe beesne. 500-700 gramm kenyérre nagyjából egy evőkaná