Laktózmentes tejhelyettesítő italok készítése házilag, a bolti ár töredékéért Vegital készülékekkel. Készíthető vele laktózmentes mandulatej, rizstej, kókusztej, mogyorótej, továbbá krémlevesek és juiceok is! De akár bébiétel házilag is készíthető a legtöbb Vegital készülékkel
A kendermagban nincs benne a kábító hatású delta-D-tetrahidro-kannabinol (THC), ugyanis az a növény virágos hajtásainak levelein elhelyezkedő mirigyekben található. Így a kendermag fogyasztásának semmilyen egészségkárosító vagy kábító hatása nincsen! Beltartalmi érték (kötelező adatok) 100 grammra vetítve
Hatóanyag tartalom 1 db (napi adag) kapszulában: Hatóanyag / aktív rész Mennyiség NRV*% E-vitamin 15 mg 125 Asztaxantin 8 mg - Béta karotin 7,5 mg - Lutein 6 mg - Zeaxantin 4 mg - Összetevők: Asztaxantin (5%-os), Lutein (5%-os), Béta-Karotin (7,5%-os), Zeaxantin (5%-os), D-Alfa-Tocoph
A fermentált ételekhez csak a gépre van szükségünk, illetve az erjesztéshez szükséges baktérium kultúrára, amelyet már a webshopunkban is beszerezhetsz hozzá: Joghurt, tejföl (mezofil), kefir baktérium kultúra Sajtkultúrák: krémsajt, fetasajt, gyúrtsajt, parmezán stb. Zöldség- és gyümölcs erjesztő kultúrák Natto (erjesztett szójabab) Kimchi (erjesztett káposzta) Rizsbor kultúra Ha gabona alapú tejhelyettesítőből szeretnél készíteni erjesztett italt/ételt, akkor szükséged lehet még k
A kenhető állományú krémsajt könnyen elkészíthető, sokféle képpen felhasználható. Íze kellemesen savanykás, lágy. Felhasználási javaslat: krémsajt, lágysajt, friss sajt, vaj, tejföl, túró, savanyú krémek, Összetevők: Lactococcus Lactis subsp. Lactis Lactococcus Lactis subsp. Cremoris Lactococcus Lactis subsp. Lactis biovar. diacetylactis Leuconostoc Mèsenteroides Leuconostoc Pseudomesenteroides Baktérium hordozók: maltodextrin, szacharóz, laktóz Felhasználása: kapszulát húzd szét
Az egyik legfontosabb antioxidánsról beszélhetünk, hiszen nagy mértékben megakadályozza a szerveztünk számára káros szabadgyökök kialakulását. Az aszkorbinsavat testünk azonban nem képes önmagától előállítani, így fontos, hogy étkezésünk során biztosítsuk annak rendszeres bevitelét. A C-vitamin az immunrendszer fő erősítője, fokozza a fehérvérsejtek képződését és azok működését. Ezen kívül fontos szerepet játszik a csontok és porcok kötőszövetének felépítésében, valamint a vas szervezetünkbe való haték
A választék: Cérnametélt, szélesmetélt, orsó, szarvacska, spagetti, fodros nagykocka, kiskocka, kiskagyló, keskenymetélt, tarhonya, színes orsó Összetétel: Kukoricaliszt, kukoricakeményítő, burgonyapehely, dextróz (szőlőcukor) Tartalmaz: Energia tartalom / 100g: 1452kJ/346 Kcal; Szénhidrát: 77g/ amelybőlcukrok 3,36g; Fehérje: 4g; Zsír: 1,6g amelyből telített zsírsavak: 0,24g Fogyaszthatják: Lisztérzékenyek, tojásérzékenyek, tejcukorérzékenyek, vesebetegek. tojást nem tartalmaz , így k
A választék: Cérnametélt, szélesmetélt, orsó, szarvacska, spagetti, fodros nagykocka, kiskocka, kiskagyló, keskenymetélt, tarhonya, színes orsó Összetétel: Kukoricaliszt, kukoricakeményítő, burgonyapehely, dextróz (szőlőcukor) Tartalmaz: Energia tartalom / 100g: 1452kJ/346 Kcal; Szénhidrát: 77g/ amelybőlcukrok 3,36g; Fehérje: 4g; Zsír: 1,6g amelyből telített zsírsavak: 0,24g Fogyaszthatják: Lisztérzékenyek, tojásérzékenyek, tejcukorérzékenyek, vesebetegek. Tojást nem tartalmaz , így ko
A választék: Cérnametélt, szélesmetélt, orsó, szarvacska, spagetti, fodros nagykocka, kiskocka, kiskagyló, keskenymetélt, tarhonya, színes orsó Összetétel: Kukoricaliszt, kukoricakeményítő, burgonyapehely, dextróz (szőlőcukor) Tartalmaz: Energia tartalom / 100g: 1452kJ/346 Kcal; Szénhidrát: 77g/ amelybőlcukrok 3,36g; Fehérje: 4g; Zsír: 1,6g amelyből telített zsírsavak: 0,24g Fogyaszthatják: Lisztérzékenyek, tojásérzékenyek, tejcukorérzékenyek, vesebetegek. Tojást nem tartalmaz , így ko
Ez az élelmiszeripari minősítésű szilikonból (tartály) és műanyagból (kanál+fedő) készült 90 ml-es űrtartalmú, helyes kis eszköz jelentősen megkönnyíti a babák etetését akár utazáskor, akár a mindennapokban. Remek szolgálatot tehet pépes étrenden élő betegeknél, rágásra képtelen idősebb emberek táplálásában is. Nézzük, hogy működik: A kanalas fejet lecsavarjuk, félretesszük, megtöltjük a tartályt, visszacsavarjuk a fejet, egy egyszerű mozdulattal lepattintjuk a kanáltetőt és már adhatjuk is
Azt már tudjuk, hogyan kell gyorsan, egy gombnyomással finom növényi italt készíteni. Miért ne lehetne a tejhelyettesítő italok leszűrése is legalább ilyen gyors és egyszerű? Legyártattunk egy profi szűrőkancsót, ami még jobban megkönnyíti az elkészült italok szűrési folyamatát. A szűrő 3 részből áll, egy tartályból, amibe körülbelül 1,5 l folyadék fér, egy magas falú szűrő tálkából, valamint a kancsó fogantyújából. A teendő mindössze annyi, hogy egyszerűen belehúzzuk a fogantyút a kancsóba, majd
Felhasználható tejföl, lágy sajtok, friss sajtok, félkemény-keménysajtok, vaj, túró, kék zöld és fehér penésszel érő sajtok készítéséhez. Jól kombinálható más aroma és textura képző kultúrákkal. Összetevők: - Lactococcus lactis subsp. lactis - Lactococcus lactis subsp. cremoris - Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis - Leuconostoc mesenteroides - Leuconostoc pseudomesenteroides - Inulin (növényi rost) - Hordozó anyag: laktóz Finom, tiszta, erőteljes aromákat készít opt
Ha szeretnéd tudni hogy készül a rizs joghurt fermentáló készülékben, akkor kattints a képre, vagy alul a videóra!
Adagolópohár különböző magvak, gabonák és egyéb segédanyagok pontos adagolásához.
A fém rész folyadékba meríthető, de ügyelni kell rá, hogy a teljes hőmérő ne essen bele a tejbe, mert nem vízálló. A mérés a fém tüske hegyénél történik. Főbb jellemzők: Mérési tartománya: -50°C-tól + 300°C-ig Mérési pontossága folyékony és puha anyagok esetében: +/-1°C Funkciói: ON/OFF: be/kikapcsoló gomb C/F: Celsius/Fahrenheit mérési üzemmód HOLD: megnyomásával a legutóbb mért hőmérséklet értéke marad a képernyőn, nem változik MAX/MIN: a bekapcsolás óta mért legalacson
Összetevők: inulin (prebiotikus növényi rost), glükóz (baktérium hordozó) - Streptococcus termophilus - Lactobacollus delbrueckii subs. bulgaricus - Bifidobacterium lactis Adagolása: 1 tasak 1 liter tejhez elegendő YoBiotic kutúra tárolása: +4°C-on belül (a hűtőszekrény alsó, hidegebb polcain, vagy mélyhűtőben) Joghurt elkészítése Vegital Fermentáló készülékkel: A tasak tartalmát alaposan keverd el 1 liter 56 °C-ra melegített tejben. Az így bekultúrázott tejet tartsd 3,5 órán ke