Laktózmentes tejhelyettesítő italok készítése házilag, a bolti ár töredékéért Vegital készülékekkel. Készíthető vele laktózmentes mandulatej, rizstej, kókusztej, mogyorótej, továbbá krémlevesek és juiceok is! De akár bébiétel házilag is készíthető a legtöbb Vegital készülékkel
Bifido baktériummal és prebiotikus rostokkal. Jótékony baktériumokban gazdag, probiotikus joghurt házi készítéséhez. Nem tartalmaz glutént, semmilyen tejszármazékot, így laktózt sem. Egyéb allergén összetevőktől is mentes. Összetevők: - Streptococcus termophilus - Lactobacillus delbrueckii subs. bulgaricus - Bifidobacterium lactis (probiotikum) - inulin (prebiotikus növényi rost) a baktériumok hordozóanyagai: - maltodextrin, - szacharoz Adagolása: 1 tasak 1 liter tejhez elegendő
Összetevők: inaktív szárított élesztő Tápanyagtartalom (100g-ban) Energiaérték: 1025KJ / 245kcal Fehérje: 43g Szénhidrát: 34g Zsír: 4g Ásványi anyagok: vas Vitamin: B1, B2, B3, B5, B6 Kiszerelés: 300g
Fogyasztási javaslat: Elalvás előtt 1-2dl langyos folyadékban (pl vízben) oldjon föl 1 púpos teáskanálnyit és lassan kortyolgassa el vagy víz nélkül szopogassa el. Javasolt étkezések után is egy keveset (1csapott teáskanálnyit vagy 1 mokkáskanálnyit ) elfogyasztani, ha étkezésünkben nem voltak kollagén típusú fehérjék. Így az étkezés után fogyasztott glicin segíti a táplálkozással elfogyasztott aminosavak arányának kiegyensúlyozását. Kávéba vagy bármilyen folyadékba belekeverhető, süteményekbe is belesüth
Mi is az a kollagén? A kollagén egy óriásfehérje, ami összeköti az izmokat, a bőr kötőszöveteit, a szalagokat, a porcokat, az inakat. Az állati bőr, csont és porcok elfogyasztásával (pl csontleves, kocsonya, stb) hozzá is juthatunk sok kollagénhez, azonban ez nagyon nehezen emészthető. A kollagén az emésztés során kisebb alkotóira, peptidekre bomlik, amik egy része utána aminosavakra, így jut a véráramba, hogy aztán a bőrben és ízületekben kifejthesse hatását. A bőrre és ízületekre kifejtett hatás c
Bio-Curcumin+ Forte A kurkuma hatóanyagai, a kurkuminoidok véráramba jutása nagyon korlátozott. Ennek áthidalására jött létre a Bio-Curcumin+ Forte étrend-kiegészítő kapszula. Egy feketebors-kivonat, a BioPerine® akár 2000%-kal is növelheti a kurkuminoidok felszívódását. A Bio-Curkumin® (BCM-95®) pedig egy új, szabadalmaztatott kurkuma-kivonat, amely a kurkuminoidokat a kurkuma esszenciaolajával együtt tartalmazza mikronizálva, és még a feketebors-kivonatos megoldásnál is 6-szor hatásosabb. A g
Miért fontos a K2- és D3-vitaminokat együtt szedni? A K2-vitamin talán legfontosabb szerepe a szervezetben, hogy képes aktiválni olyan fehérjéket, amelyek azért felelősek, hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges (a csontokba és fogakba), és ne oda, ahol árt (lágyszövetek, vesék, erek). Nem csoda, hogy több tanulmány is igazolta, hogy a K2-vitamin fogyasztással arányosan csökken a koszorúér-elmeszesedés és a csontritkulás előfordulása, míg a kalciumfogyasztással arányosan növekszik e betegségek s
Fogyasztási javaslat: Napi 1 evőkanál (~10 ml) étkezéskor, akár salátára, pirítósra is, illetve ahogyan jólesik. Összetevők: Tisztított lazacolaj-keverék, ubidecarenone (növényi fermentációval előállított Q10-koenzim), tokoferolokban gazdag növényi-kivonat (szójamentes), citromolaj, természetes antoxidáns: rozmaring-kivonat (kámformentes). 1 evőkanál (~10 ml) tartalmaz*: Ω3-zsírsavat összesen 3300mg ebb
Fogyasztási javaslat: Napi 1 evőkanál (~10ml) étkezéskor, akár salátára/pirítósra is, illetve ahogy jól esik. Összetevők: Tisztított halolaj, tokoferolokban gazdag növényi-kivonat (szójamentes), citromolaj, természetes antoxidáns: rozmaring-kivonat (kámformentes). 1 evőkanál (~10 ml) tartalmaz*: Ω3-zsírsavat összesen 3475mg ebből EPA 1725mg ebből DHA
A szójabab a pillangósok családjába tartozó hüvelyes növény. A hüvelyekben 4-5 mag fejlődik. A bab általában sárga, de barna színű is lehet, fajtánként eltérő nagyságú, 5-10 mm átmérőjű, gömb alakú vagy ovális. A szójabab a világon a legnagyobb mennyiségű zsiradékot adó növény, de elsősorban nem olaj-, hanem fehérjetartalma miatt termesztik és emiatt a világ takarmányozásában nélkülözhetetlen. A távol-keleti konyha leggyakrabban használt alapanyaga,"csont nélküli hús"-nak is nevezik. Jó tudni: mivel
Összetevők: inulin (növényi rost), laktóz (baktérium kötőanyag) Streptococcus thermophilus Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus A kultúra tárolása: -18 °C Felhasználása: kapszulát húzd szét és kevés langyos vízben vagy tejben, növényi italban oldd fel. Majd ezt az oldatot öntsd hozzá a tejhez, növényi italhoz és alaposan keverd össze. Recept ajánlásunkat itt találod: https://tejmentesreceptek.hu/recept/mandulatejfol-kolessel/
Összetevők: inulin (növényi rost) laktóz (baktérium kötőanyag) - Lactococcus Lactis subsp. Cremoris - Lactococcus Lactis subsp. Lactis - Lactococcus Lactis subsp Lactis biovar. diacetylactis - Lactobacillus bulgaricus - Streptococcus Salivarius subsp Thermophilus - Lactobacillus Helveticus - Leuconostoc mesenteroides Ajánljuk: Trappista, Gouda, Edami, Óvári, Port Salut, Tilsiti stb.. -félkemény sajtok készítéshez Tárolása: -18°C és +4°C között Felhasználása: kapszulát
A manióka, más néven kasszáva egy Dél-Amerikában őshonos, világszerte egyre inkább terjedő növény. Magyarországon még kevesen ismerik, de ahogy a világ más részein, hazánkban is terjed. Elsőként valószínűleg a mayák termesztették a Yucatán-félszigeten, Afrikába pedig feltehetően Brazíliából került a portugál gyarmatosítók által, a 16. század környékén. Ezeknek a fejlődő országoknak alapvető élelmiszere lett a manióka. Legfőbb okait a növény igénytelenségében kell keresni, hiszen amellett, hogy kevés a csa
Összetevők Kakaómassza, Édesítőszerek: eritritol, szteviol glikozidok (0,025%), Kakaóvaj, Mogyoró (10%), Inulin, Zsírszegény kakaópor, Emulgeálószer: szójalecitin, Vanília aroma, Kakaó szárazanyag tartalom: legalább 54%. Nyomokban tejet tartalmazhat. Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók. A termék édesítőszert és természetes cukrot tartalmaz. Tápérték 100 g termékben: Energia: 1766 kJ/429kcal Zsír: 39g Ebből telített zsírsavak: 20g Sz
GAL C-komplex (90 db) C-vitamint és növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszulák E termék a C-vitamint a természetben is megtalálható formájában tartalmazza, szinergikus hatású növényi kivonatok mátrixában. A feketebors egy szabadalmaztatott kivonata, a BioPerine® a felszívódást segíti. A citrusbioflavonoid-komplex és a vörös szőlő héjának és magjának kivonatai pedig olyan természetes hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek a természetben is gyakran fordulnak elő C-vitaminban dús
Alkalmazási javaslat: Kb. fél perc kevergetés mellett tökéletesen oldódik bármilyen folyadékban, így ital formájában javasoljuk fogyasztani. Általános használat esetén napi ~2-4 g-ot (~1-2 teáskanálnyit). Kúraszerű alkalmazás esetén pedig 1-2 hétig napi 3 x 4 g-ot. 12 g feletti dózis enyhe hasmenést okozhat! Gyermekeknek testsúlyarányosan adagolandó, 60 kg-nak számolva egy felnőtt ember súlyát. Tápérték 100g termékben: Energia: 324kcal (1360kJ); Zsír: 0g – ebből telített zsír: 0g; Szénhidrát: 0g – e